Koppels die dit doen tijdens het vrijen zijn meer tevreden over hun sexleven

De sleutel naar een goed sexleven.

De sleutel naar een goed sexleven is volgens een nieuwe studie heel simpel, namelijk communicatie. Doe jij dit vaak tijdens de sex? Grote kans dat je een beter sexleven hebt dan mensen die de lippen op elkaar houden.

Communiceren in bed

Veel mensen denken dat praten in bed de stemming bederft en niets blijkt minder waar. Hoe meer koppels communiceren, hoe bevredigender hun sexleven is. Dit blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift Journal of Seks & Martial Therapy. Het maakt niet uit of je dit verbaal of non-verbaal doet.

Boost

Het onderzoek bestudeerde 400 mensen en het bleek dat communicatie in bed niet alleen goed is voor de sex, maar ook voor je relatie in het algemeen. Heeft jouw liefdesleven een boost nodig? Vertel je partner dan tijdens jullie volgende vrijpartij wat je wil in bed en wat hij moet doen om jou te bevredigen. “Als jullie allebei tevreden zijn met jullie sexleven, is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht en moet je vooral genieten van wat je hebt. Maar zo niet: praat erover. Wie zonder meer aanvaardt dat het nu eenmaal zo is, kan geen verandering verwachten. En wat de ander niet weet, kan hij of zij niet aanpassen. Communicatie is en blijft dé sleutel tot een goede relatie, zowel binnen als buiten de slaapkamermuren”, vertelt klinisch seksuoloog Chloé De Bie.

Non-verbaal

Toch niet zo comfortabel met praten tijdens de sex? Non-verbale communicatie kan ook. Leidt de hand van je partner bijvoorbeeld naar de plek waarop jij aangeraakt wil worden en laat het hem het weten als hij goed zit.

Bron: HLN | Beeld: Friends

Laatste nieuws