doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Bewezen: je wordt pas écht volwassen na je 30ste

Verklaart een hoop.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Bewezen: je wordt pas écht volwassen na je 30ste

Toen we klein waren dachten we dat wanneer we achttien zouden worden, we volledig volwassen waren. Met een huis, een baan, een auto en alle andere kenmerken die volwassenheid uitstralen. En nu we eenmaal deze leeftijd voorbij zijn gegaan, voelen we ons alles behalve volwassen.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Kindertijd naar volwassenheid

Lees ook: Is het ongezond om als volwassene nog met een knuffel te slapen?

Don’t worry, dit is niet meer dan logisch. Je wordt namelijk pas na je 30ste volledig volwassen. Professor Peter Jones, een neurowetenschapper aan de Universiteit van Cambridge, vertelt dat nieuw onderzoek aantoont dat het brein pas volledig volgroeid is op deze leeftijd.

Transitie

“De transitie van kindertijd naar volwassenheid is een veel genuanceerdere overgang dan mensen denken. Deze overgang heeft minstens drie decennia nodig”, vertelt de hersenwetenschapper. “En het ligt nóg complexer. Mensen worden volwassen op verschillende tempo’s, dus er is geen specifieke leeftijd aan gebonden. In ieder geval niet vóór je dertigste.”

“Je hebt in feite geen jeugd en volwassenheid. Mensen zijn op een pad, een soort traject”, voegt Jones eraan toe. Pfieuw, nu de druk eraf is kunnen we lekker kinderachtig blijven en een paar jaar langer onverstandig zijn.

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');