Expert onthult hoe je binnen 2,5 uur van je spinnenfobie af bent

About time...
Expert onthult hoe je binnen 2,5 uur van je spinnenfobie af bent

Spinnen, ze zijn de nachtmerrie van velen. Maar no worries, met deze tips kom jij volgens psycholoog Peter de Jong binnen 2,5 uur van je spinnenfobie af. 

Ze gaan je liever uit de weg

Lees ook: In vertrouwen: ‘Ik heb een extreme angst voor overgeven’

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat spinnen juist bang zijn voor ons. Volgens Peter komt dit doordat spinnen koudbloedig zijn en daardoor juist niet op zoek gaan naar ons warmbloedige lichaam. "Spinnen gaan dus echt niet voor de lol op je zitten. Ze gaan je liever uit de weg." 

Confrontatie

Hét medicijn tegen een spinnenfobie is volgens hem de confrontatie aangaan met je grootste angst. "Als je langdurig in de nabijheid van een spin verkeert, dan leer je dat het dier niet vies is, zie je dat er niets vreselijks gebeurt en dat je dus niets te vrezen hebt", aldus Peter. In zo'n therapiesessie van 2,5 uur zou je volledig kunnen genezen van je spinnenfobie. 

Kwetsbaar beestje

Een andere, goedkopere, manier op van je angst af te komen: Peter raadt aan om een spin in een bakje mee naar huis te nemen. "Zo leer je hoe moeilijk het is om een spin in leven te houden en hoe kwetsbaar het beestje is. Daardoor is het in jouw ogen niet langer een vies monster, maar een lief beestje waar je goed voor moet zorgen." Zorg ook dat je hulp krijgt van iemand die geen spinnenfobie heeft. Good luck!

Bron: dagelijkseverhalen, Beeld: Scream Queens

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6e548106094', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });