Bizar: code van anti-rimpelcrème die werkt is gekraakt

Game changer.

Lees ook

We moeten een keer gedag zeggen tegen ons rimpelloze perzikhuidje. Toch proberen we het verouderingsproces zo lang mogelijk uit te stellen. Er zijn ontelbaar anti-aging crèmes op de markt en ze mogen je huid dan misschien een verjongende boost geven, rimpels sluiten ze niet uit. Maar, daar lijkt nu verandering in te komen.

Game Changer

Lees ook: Botox en fillers? Deze natuurlijke behandeling geeft hetzelfde effect

Een crème die écht huidveroudering zou voorkomen zou een ware game changer zijn. Een Japanse stamcelbioloog lijkt de code te hebben gekraakt. Emi Nishimura is het genie achter de formule; zij heeft twee stoffen ontdekt die volgens haar voorgoed afrekenen met fijne lijntjes en rimpels.

Werking

Het gaat om de stof collageen 17. Een jonge, goed functionerende huid vervangt beschadigde huidcellen continu door gezonde stamcellen. Naar mate je ouder wordt, vermindert de kwaliteit van de stamcellen doordat ze minder collageen 17 aanmaken. De huid schilfert af en hierdoor blijven er veel minder stamcellen over, terwijl die nodig zijn om de huid jong en stevig te maken.

Onderzoek

Nishimura’s onderzoeken en testen lieten zien dat het plantaardige molecule ‘apocynine’ en het molecule ‘Y27632’ het collageen opnieuw activeren als je het op de huid aanbrengt. Ook wonden herstellen hierdoor beter. “Dit kan de basis zijn voor crèmes of tabletten die huidveroudering tegengaan. We werken nu samen met farmaceutische bedrijven en de cosmetica-industrie om dat te testen.”

Bron: HLN | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook