Waarom je twee keer zou moeten nadenken voordat je de föhn in je hotelkamer gebruikt

Wist je dit al?

Waarom je twee keer zou moeten nadenken voordat je de föhn in je hotelkamer gebruikt

Natuurlijk klinkt het inpakken van een föhn in je overvolle koffer misschien een little too much, maar geloof ons, je zult waarschijnlijk ruimte willen maken na het lezen van dit artikel.

Hygiëne

Lees ook: Wat je nooit moet gebruiken in een hotel

Volgens een onderzoek van ABC News hebben hotels een overvloed aan problemen als het gaat om hygiëne. En hoewel dit over het algemeen wel bekend is, weten velen nog niet hoe ontzettend smerig de haardrogers in hotels kunnen zijn. 

Uit het onderzoek bleek dat voorwerpen, zoals de föhn, nog viezer kunnen zijn dan wasbakken en toiletten. Dit komt omdat ze vaak over het hoofd worden gezien als een voorwerp dat door housekeeping moet worden schoongemaakt. Het kan dus dagen (of zelfs jaren ) duren, voordat ze ooit gedesinfecteerd worden...

Hotels

Enne, het was niet alleen bij goedkopere hotels waar de haardrogers ontzettend smerig waren. Volgens ABC News testte Gerba de föhns bij meerdere hotels, die varieerden in prijs van 98 tot 500 dollar per nacht.

"De grootste zorg van een hotelkamer zijn de bacteriën die verkoudheid, het griepvirus of andere virussen kunnen veroorzaken", zegt Gerba. "Er zijn er niet veel nodig om je ziek te maken", aldus de hotelonderzoeker. 

Plastic

Ook merkte hij op dat het uiterlijk en de prijs misleidend kunnen zijn als het gaat om de veiligheid van het hotel. Hij voegde eraan toe dat sommige items die vaak gevonden worden in goedkope hotels, zoals plastic bekers die gewikkeld zijn in plastic, eigenlijk meer bescherming tegen bacteriën geven dan de 'luxe' glazen (echter, is dit wel weer slechter voor het milieu). 

De volgende keer toch maar je föhn mee op reis? Of, je kunt het natuurlijk ook laten opdrogen aan de lucht. 

Bron: Glamour US | Beeld: iStock