doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Say what? Geen homoseksualiteit in Chinese Bohemian Rhapsody

Chinese fans zijn woest.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Say what? Geen homoseksualiteit in Chinese Bohemian Rhapsody

De film over het leven van Queen-zanger Freddie Mercury is een wereldwijde hit. Nu verschijnt hij ook in China, maar er is één groot verschil met deze versie en dat is de Chinese kijkers niet ontgaan.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Geen homoseksualiteit 

Lees ook: Hoe een Instagram-foto het leven van deze homo-vaders voor altijd veranderde

De Chinese overheid heeft vóór publicatie van de film alle homoseksuele scènes uit de eruit geknipt. En dat hebben ze niet heel zorgvuldig gedaan. “Onderdelen van zijn leven verdwijnen onverklaarbaar uit het verhaal”, meldt Sun Jing, een 26-jarige kantoormedewerkster uit Beijing.

Verwijderde scenes

Alle homoseksuele scènes zijn verwijderd en de scene waar Mercury zich als vrouw verkleedt voor zijn iconische hit I Want To Break Free, is in China nergens te bekennen. Wanneer de homoseksuele legende aan zijn bandleden vertelt dat hij aan aids lijdt, valt het geluid weg en verdwijnt de ondertiteling. Volgens New York Times is de film ruim drie minuten korter dan het origineel.  

Chinese fans reageren verontwaardigd en vinden dat zij ook het authentieke beeld mogen zien. Het productiebedrijf dat de film in China heeft uitgebracht, wil nog niet reageren. Zie hier de Chinese trailer:

Bron: New York Times | Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');