Van deze babynamen hebben ouders het meest spjit

Pijnlijk!

Een naam voor je baby bedenken is een lastige kwestie. Namen gaan uit de mode, worden soms verkeerd uitgesproken of zijn misschien nét niet origineel genoeg. Voor veel moeders lijkt de naam van hun kind daarom achteraf toch niet zo perfect als ze eerst dachten: 1 op de vijf mama’s heeft spijt van hun naamkeuze

Spijt

Lees ook: 24x favoriete babynamen die ook voedsel zijn

Volgens onderzoek van mumsnet heeft 18 procent van de meer dan 1.000 ondervraagden spijt van de naam die ze hun kleine gaven. Bij 32 procent kwamen de spijtgevoelens al binnen zes weken na de geboorte. 23 procent baalt pas wanneer hun kind naar school gaat. Het onderzoek stelde een lijst samen met de namen waarvan ouders het meest spijt hebben.

Simpele namen

Grappig genoeg zijn het niet de gekke of opvallende namen die bij nader inzien toch niet zo in de smaak vallen. Het zijn juist de simpele waar ouders spijt van krijgen. 1 op de 4 baalt als hun kind in een klas komt waar andere kinderen dezelfde naam hebben. En ouders vinden het achteraf toch jammer wanneer de naam van hun zoon of dochter vaak verkeerd wordt uitgesproken of gespeld.

 1. Charlotte
 2. Amelia
 3. Anne
 4. Daniël
 5. Jacob
 6. James
 7. Thomas
 8. Alex
 9. Anthony
 10. David
 11. Emily
 12. Frederick
 13. Jack
 14. Jay
 15. Jayne
 16. Joseph
 17. Lily
 18. Louise
 19. May
 20. Megan

Bron: Libelle | Beeld: Friends

Laatste nieuws