Is dit het bewijs dat The Voice of Holland doorgestoken kaart is?

Deelnemers klappen uit de school.
Is dit het bewijs dat The Voice of Holland doorgestoken kaart is?

Het is algemeen bekend dat veel op televisie nep is. The Voice of Holland beweert echter een puur programma te zijn waarin écht alleen de beste zangers en zangeressen kunnen winnen. Toch blijkt nu dat het zomaar eens doorgestoken kaart zou kunnen zijn, schrijft Nieuwe Revu.

Doorgestoken kaart?

In Australië zouden de coaches een seintje krijgen dat ze op de rode knop moeten drukken zodat een kandidaat zich voor de volgende ronde plaatst. Toen Nieuwe Revu vlak na dit nieuws van een Nederlandse zanger te horen kreeg dat ook hij beloofd werd om meerdere rondes te halen in de talentenjacht, besloten ze op onderzoek uit te gaan. Worden we ook in Nederland voor de gek gehouden? Ze gingen langs bij artiesten en deelnemers en daar kwamen opvallende uitspraken uit.

Betaald

Dewi Pechler, vooral bekend van Idols, laat aan Nieuwe Revu weten: "Dat ze een bepaalde garantie geven dat je een stukje verder zal komen in het programma, is wel een vrij normale manier van hoe het gaat met talentenshows op tv. Het wordt gebracht als: 'Het komt wel goed'. Als ik zie wie er allemaal meedoen, dan kan ik me wel voorstellen dat zij er deals uit halen. Ik heb zelfs wel verhalen gehoord dat er geld wordt betaald om mee te doen." 

Beloftes

Patricia van Haastrecht, die dit jaar meedeed aan het programma, had al deze geruchten ook gehoord en besloot de stoute schoenen aan te trekken. "Ik ben gevraagd om mee te doen. Ik heb vooraf gepolst of ik een toezegging kon krijgen dat ik in ieder geval door de blind auditions heen kon komen, maar ze konden me niks beloven."

Bij anderen ging dat makkelijker. Een anonieme artiest laat weten: "Mijn manager kreeg een telefoontje met de vraag of ik mee wilde doen. Ik viel van mijn stoel toen ze suggereerden dat ik zeker in de halve finale zou komen als ik mee zou doen."

Snijgebaar

Ook gaan er geruchten dat John de Mol veel invloed heeft op wie er wel en niet door mogen. Een anonieme deelnemer vertelt: "Tijdens mijn optreden liep John de Mol naar de stoelen van Nick en Simon, waarbij hij een snijgebaar voor zijn keel maakte, zo van: deze mag niet door. De week erna lag ik eruit."

Maar het gaat nog een stap verder: "Ik heb over deelnemer Sonny Sinay gehoord dat hij al vóór de battles formulieren met daarop de uitslag onder de tribunes had gevonden. Daarop stond wie er op welk moment uit zou gaan", vertelt Dominique Elzer-Rombouts die meedeed aan seizoen vier. De manager van Sonny Sinay laat weten: "Het onderwerp ligt gevoelig bij ons. Helaas zit er nou eenmaal een andere kant aan tv-producties."

Reactie coaches

Roel van Velzen heeft via zijn manager gereageerd. "Met het hele voortraject hebben wij niets te maken gehad, maar de verhalen dat kandidaten garanties worden gegeven dat ze bepaalde rondes sowieso zullen halen, komen Roel en mij totaal onbekend voor." Dat John de Mol een rol zou hebben in wie er door gaat en wie niet, daar kunnen zij zich niets bij voorstellen. "Het interesseert hem geen fluit wie er doorgaat, hij wil gewoon een mooi entertainmentprogramma maken."

John heeft via zijn Talpa-pr-manager laten weten dat het verhaal van het gevonden formulier met uitslagen van de battles, niet waar is. "Dat is onzin en onmogelijk. Als iemand nerveus is tijdens de battles en bepaalde noten niet haalt, kan Roel als coach diegene niet door laten gaan, dat kán gewoon niet."

Bron: Nieuwe Revu | Beeld: The Voice

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deab41f493c2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });