Apple komt met eigen 'Netflix'

Maar zal het Netflix overtreffen?
Apple komt met eigen 'Netflix'

Groot nieuws: Apple heeft gisteren onthuld een gloednieuwe streamingsdienst te lanceren. Enne, we hoorden enorme namen als Oprah, Jennifer Aniston, Steven Spielberg, Chris Evans, Brie Larson en M. Night Shyamalan voorbijkomen… We’re hooked.

Apple TV+

Lees ook: Gwyneth Paltrow krijgt hoofdrol in deze veelbelovende Netflix serie

Gisteren presenteerde Tim Cook, bestuursvoorzitter van Apple, een aantal nieuwe producten van het merk. Zo hebben ze nu diensten gericht op games, creditcards, nieuwsberichten en jawel, streaming. En van dit laatste worden wij erg enthousiast. Dit is een gloednieuwe streamingdienst genaamd Apple TV+ met originele Apple-films en -series waarop je kunt abonneren. De streamingsdienst wordt nu al vergeleken met Netflix. Bij de Apple versie werken echter een aantal enorme sterren mee aan de films en series.

Verwachtingen

Apple TV+ komt dit najaar naar meer dan honderd landen. Grote kans dat Nederland hier ook bijzit. Wat het de kijkers zal gaan kosten, is nog niet bekend. Over de betreffende series weten we ook nog niet veel. Wél is bekend dat Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell in een serie genaamd The Morning Show zullen spelen. Dit gaat over het leven op de set van een ochtendshow.

Grootse plannen

De plannen van Apple zijn groots en ze lijken de Apple TV+ erg serieus te nemen. Apple wil namelijk niet alleen hun eigen films en series uitbrengen. Ze willen dat het de plek wordt waar je ál je films en series kan bekijken. Je zult er namelijk ook HBO- en Hulu-shows aantreffen.

Concurrentie

Of het Netflix zal gaan overtreffen is nog maar de vraag. Op het moment investeert Netflix miljarden in nieuwe series en films, waar Apple naar verluidt rond de 2 miljard dollar zal uitgeven. En dat is niet de enige concurrent. Disney is ook hard bezig aan een soortgelijke streamingdienst genaamd Disney+. En aangezien de animatiefilm distributeur al een gigantische catalogus heeft, maakt het hen een enorme concurrent.

Bron: NOS | Beeld: BSR, Youtube

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deda67a86d24', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });