Altijd wakker midden in de nacht? Zo val je weer in slaap

Check niet hoe laat het is.
Altijd wakker midden in de nacht? Zo val je weer in slaap

Slaapproblemen kunnen van persoon tot persoon variëren. Terwijl sommige mensen moeite hebben tijdens de eerste fase om in slaap te vallen, ervaren anderen hier geen enkele problemen mee. Om vervolgens toch midden in de nacht wakker te worden... Volgens een slaapdeskundige zou je het volgende niet meer moeten doen. 

Automatische reactie 

Lees ook: Waarom snoozen schadelijk kan zijn voor je gezondheid

Als je automatische reactie na het wakker worden midden in de nacht de tijd checken is, ben je zeker niet de enige. Maar, je begaat ook een van de meest elementaire zonden volgens slaapdeskundige dr. Nerina Ramlakhan. "Het eenvoudigste wat ik zou aanraden is om 's nachts niet meer naar de tijd te kijken, want het eerste wat je doet is een berekening maken. Je trekt eerst de uren van elkaar af, dan bereken je de tijd die je nog over hebt om te slapen en tegen die tijd ben je klaarwakker", legt de expert uit. 

Bewustzijn

"Als we 's nachts slapen, gaan we door een stadia van bewustzijn. Als we volledig alert zijn, ervaren we beta hersengolven, terwijl een meer ontspannen toestand voor alfa golven zorgt", legt dr. Ramlakhan uit. "Als je naar de klok kijkt, moet je een wiskundige berekening maken, waardoor je jezelf direct naar beta golven brengt. Hierdoor wordt het dus moeilijker om jezelf weer in slaap te brengen", aldus de slaapdeskundige.

Om het jezelf wat makkelijker te maken, probeer je telefoon voor het slapen gaan buiten handbereik te leggen én draai je wekker van je af. En nu maar hopen dat je eindelijk een keertje doorslaapt. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Gossip Girl  

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e530b94dfef5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });