Kom jij vaak te laat? Dan ben je gelukkiger en leef je langer

Voel je dus niet te schuldig.

Lees ook

Sta jij bekend als ‘degene die altijd te laat komt’? Voel je niet al te schuldig, als laatkomer ben jij namelijk gelukkiger en leef je gemiddeld langer. Althans, als we dit onderzoek geloven.

Ontspannen en optimistisch

Lees ook: Je kunt dus wel écht aan de verkeerde kant het bed uitgestapt zijn

Laatkomers blijken meer ontspannen en optimistisch. Eigenlijk best logisch: je doet alles op je gemak en schat jezelf veel sneller in dan je daadwerkelijk bent. Door deze optimistische instelling kom je weliswaar te laat, maar Havard Medical School legt uit dat je zo meer kans hebt op een langer leven.

Positieve mindset

“De impact van zo’n positieve mindset is indrukwekkend. Ons onderzoek heeft ons geleerd dat optimistische millennials een gezondere toekomst en een lager overlijdensrisico tegemoet gaan voor maar liefst 15 tot 40 jaar”, aldus de studie. Denken dat je tien taken af kan krijgen in een veel te korte tijd is dus niet zo stom als je zou denken. Je verlengt je leven namelijk met 40 jaar! Als je baas je ondertussen niet al spuugzat is dan. 

Moraal van het onderzoek? Misschien niet te vaak laat komen – in het belang van je vrienden, collega’s en familie – maar minimaliseer je stressgehalte voor een langer en gelukkiger leven.

Bron: Girlfriend AU | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook