Dit zijn de belangrijkste levenslessen uit Sex and the City

10 ontzettend wijze lessen uit Sex and the City.

Lees ook

De eerste aflevering van onze favoriete serie Sex and the City werd uitgezonden in 1998 en de laatste film kwam uit in 2010. Jarenlang hoopten fans op een derde film, maar deze plannen zijn inmiddels definitief van de baan na een ruzie tussen Kim Cattrall (Samantha) en Sarah Jessica Parker (Carrie). Bummer… Cynthia Nixon (Miranda) heeft er nu trouwens helemaal geen tijd meer voor, want zij is in de running voor het New Yorkse gouverneurschap. Terugkijkend op de serie heeft het ons veel levenslessen gegeven. Lees je mee?

1. Wees trots op je carrière

Lees ook: Dit heb je nooit geweten over Sex and the City

Alle vier de dames waren echte girl bosses: Miranda was advocaat, Samantha was eigenaar van een PR-bedrijf, Charlotte was directeur van een kunstgalerie en Carrie was een enorm succesvolle schrijver. In aflevering 10 van seizoen 2 datet Miranda met een man die minder geld verdient dan zij, en zich geïntimideerd voelt door haar machtige baan, wat uiteindelijk leidt tot een breuk. In de aflevering vertelt ze tijdens de lunch: “Als een man geld heeft, werkt het in zijn voordeel. Maar als een vrouw geld heeft, is het een probleem. Het is belachelijk. Ik wil genieten van mijn succes en er geen sorry voor zeggen.”

2. Het is prima om seks te willen 

Vroeger was het not done om als vrouw openbaar over seks te praten. Amerikaanse series stonden er sowieso bekend om om heel preuts te zijn. SATC was baanbrekend: in de serie waren de vriendinnen vrij duidelijk over één ding: soms heb je gewoon zin. En daar mag je voor uitkomen. Vooral Samantha wist wel wat ze wilde. 

3. Koester vriendschappen

Charlotte leende Carrie geld, zodat zij een appartement kon kopen. Zwangere Miranda steunde Charlotte toen zij worstelde met haar vruchtbaarheid. Carrie bracht de vriendinnen bij elkaar toen Miranda’s moeder overleden was. Samantha bood aan om op het zoontje van Miranda, Brady, te passen. Dit zijn allemaal voorbeelden van echte vriendschap: koester deze dan ook. Vriendschap is net zo belangrijk als familie. Zij zullen er – als het goed is – altijd voor je zijn.

4. Uiterlijk is niet alles

Je zou kunnen zeggen dat SATC zich vooral bezig hield met het oppervlakkige, maar als het om liefde gaat, was dat niet altijd het geval. Harry was niet degene met wie Charlotte dacht dat ze zou eindigen, maar hij bleek haar happily ever after te zijn. De boodschap? Schrijf iemand niet meteen af, alleen omdat hij/zij fysiek niet “jouw type” is.

5. Wat andere mensen denken is niet belangrijk

Samantha was hiermee het grootste voorbeeld. Ze leefde haar eigen leven volgens haar voorwaarden en liet niemand haar dicteren. “Ik zal door niemand worden beoordeeld, ik zal wat dan ook dragen en pijpen wie ik wil, zolang ik kan ademen en knielen.” Als je gelukkig bent, vergeet dan de haters en leef je leven hoe je het wil. 

6. Soms is het niet erg om jezelf op de eerste plaats te zetten

Hoe knap en lief Jerrod ook was, hoeveel Samantha en Jerrod ook van elkaar hielden, de relatie was niet goed voor Samantha. Ze moest haar eigen geluk achterna. Dit is vaak een moeilijke stap om te zetten.

7. In een relatie ben jij zelf ook niet perfect

Mr. Big brak Carrie’s hart, daarna brak zij Aidan’s hart. Carrie behandelde Aidan af en toe behoorlijk slecht. Wanneer je tegen iemand schreeuwt om zijn/haar  vervelende gewoontes, onthoud dan dat jij zelf ook niet perfect bent. Naar iemand schreeuwen over je kapotte laptop en dan vervolgens weer kwaad worden omdat degene een nieuwe laptop voor je koopt… We zijn allemaal soms moeilijk om mee om te gaan.

8. Je moet in staat zijn om mensen te vergeven

Miranda maakte het uit met Steve, wees zijn huwelijksaanzoek af en realiseerde zich daarna dat ze een grote fout had gemaakt. Steve ging vreemd toen hij en Miranda een moeilijk pad bewandelden tijdens hun huwelijk. Zij kon hem uiteindelijk vergeven. Mensen maken fouten.

9. Alles gebeurt met een reden

Het maakt niet uit hoe vaak je teleurstellingen moet doorstaan, blijf jezelf herinneren dat what’s meant to be, is meant to be. Uiteindelijk zal alles op zijn plekje vallen. De partner van je dromen zal op jouw pad komen.
 

10. Er is niets mis aan single zijn

Ja! Ook al ging de serie vooral over relaties, de dames waren allemaal ook wel eens vrijgezel. Het is echt niet erg om single te zijn, geniet van het leven, ga uit, wordt dronken, kijk Netflix, relax. Onafhankelijkheid zal altijd in de mode blijven.

 

Beeld: Sex and the City, HBO

Laatste nieuws

Zie ook