Banen waarvan je niet wist dat ze bestonden, maar die je wél wil

Solliciteren maar.

Lees ook

Zo nu en dan ontmoet je iemand die een baan heeft waar jij alleen maar van kunt dromen. En waar je stiekem ontzettend jaloers van wordt. Want terwijl jij voor je werk alleen maar achter een bureautje zit en niet zoveel beleeft, zijn er ook mensen die voor hun carrière de mooiste plekken van de wereld zien. Er zijn een hele hoop banen waarvan je waarschijnlijk niet eens weet dat ze bestaan, maar die je wel dolgraag zou willen.

1. Celeb stand-in
Bekende acteurs hebben het ontzettend druk en kunnen alleen op de momenten aanwezig zijn waar ze écht nodig zijn. Of ze tijd hebben voor een licht-check voordat de camera gaat draaien? Niet echt, en voor die job kun jij dus solliciteren. Zie je filmsets ook eens van dichtbij in plaats van alleen op het scherm!

2. Bedenker van nagellaknamen
Nagellakmerken als Essie geven hun lakjes de leukste kleuren, bijvoorbeeld Sand Tropez en Clambake, en er zijn dus mensen die deze namen bedenken. Klinkt als een fantastische baan, toch?

3. Professioneel bruidsmeisje
Droom jij ervan om aanwezig te zijn bij bruiloften en zijn jouw zussen of vriendinnen nog niet van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Dan kun je tot die tijd een bruidsmeisje zijn voor de kost. Oefening baart kunst!

4. Plekkenvuller 
Bij evenementen waar celebs bij aanwezig zijn, zijn er altijd een paar die niet komen opdagen. Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat er front row stoelen leeg blijven, en daar komt de ‘plekkenvuller’ goed van pas; ja, er bestaan echt mensen die betaald worden om lege plekken op te vullen.

5. Food stylist
Zet jij je eten altijd op de kiek voor Instagram? Dan is deze job echt iets voor jou. Food magazinesen websites hebben natuurlijk de mooiste foto’s nodig om bij hun recepten te plaatsen, en íemand moet alles mooi op de foto zien te krijgen.

Bron: Marie Claire US | Beeld: Suits

Laatste nieuws

Zie ook