Onthuld: dit is hoe vaak je écht je bh’s zou moeten wassen

Dus doe 'm nu maar snel in de was.

Lees ook

Je staat er misschien niet bij stil, maar je beha wordt sneller vies dan je zou denken. Te lang rondlopen in dezelfde beha kan dan ook erg slecht zijn voor je huid. Hoe vaak je ‘m dan precies moet wassen? Een expert legt het uit.

Vieze beha

Lees ook: Zo krijg je kleding weer fris, zonder het te hoeven wassen

Wanneer je je beha te weinig wast, kan er onder andere olie, viezigheid, lotion, micro-organismen, schimmel en geurtjes in de stof trekken. En daar wil je natuurlijk niet mee rondlopen. Gelukkig is het niet heel moeilijk om ze goed te onderhouden. Debora RamosLa Perla’s ontwikkelingsmanager, vertelt ons hoe het zit.

Wassen

“Normale beha’s kunnen twee keer gedragen worden voor ze de was in moeten”, onthult Debora. “Omdat de stof direct tegen je huid wordt gedrukt, moeten we er heel hygiënisch mee omgaan. Ik raad aan om drie of vier comfortabele bh’s in je kast te leggen die je regelmatig draagt. Zo heb je altijd een schone.”

Ook adviseert Debora om ze met de hand in lauwwarm water te wassen met een klein beetje wasmiddel. “Ik begrijp dat met de handen wassen een hele klus lijkt, dus als je ze écht gewoon in de wasmachine wilt stoppen, zorg er dan voor dat de haakjes aan beide kanten aan elkaar vast zitten. Zo voorkom je dat ze vast gaan zitten in de stof of een ander kledingstuk.” Of gebruik waszakjes, zodat je bh alsnog beschermt wordt. 

Bron: Who What Wear | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook