Meghan Markle betuigt haar steun aan slachtoffers aanslag Nieuw-Zeeland

Ze maakt een uitzondering op haar zwangerschapsverlof.

Lees ook

Vorige week liet Buckingham Palace weten dat er geen activiteiten meer op de planning van hoogzwangere Meghan Markle staan. Toch maakt ze nu een uitzondering op haar zwangerschapsverlof en brengt een verrassend bezoek aan het New Zealand House in Londen. Hier betuigt ze samen met prins Harry haar steun aan de slachtoffers van de aanslag in Christchurch.

Aanslag

Lees ook: Paris Jackson reageert op geruchten zelfmoorpoging

Op 15 maart werden twee moskeeën in Nieuw-Zeeland getroffen door een aanslag, waar 50 mensen om het leven kwamen. Queen Elizabeth verzocht Harry en Meghan hun steun te betuigen. Meghan schreef in het condoleanceregister: “Onze grootste condoleances…we denken aan jullie.” Harry ondertekende de condoleance met zijn naam naast het Maori-woord Arohanui, dat ‘diepe genegenheid’ betekent.

Tragische gebeurtenis

Kort na de aanslag deed het stel samen met prins William en Kate Middleton al uitspraak over de tragische gebeurtenis. “We hebben allemaal het geluk gehad om tijd door te brengen in Christchurch en hebben de warme, openhartige en genereuze energie gevoeld die de inwoners ons gaven. Het is verschrikkelijk dat mensen nu bang moeten zijn om naar een heilige plaats te gaan om te bidden.” In oktober bezochten Meghan en Harry verschillende steden in Nieuw-Zeeland als onderdeel van hun koninklijke tournee. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook