Er komt een ongewone biografie over Karl Lagerfeld

De biografie zal anders worden dan alle anderen.

Lees ook

Karl Lagerfeld was jarenlang het meest iconische figuur in de modewereld. Na zijn overlijden besloot journalist William Middleton een boek over de Chanel designer te schrijven. Volgens Middleton wordt deze biografie anders dan normaal.

Ongewone biografie

Lees ook: Dit is dé beautytip van fashion legende Karl Lagerfeld

Er zijn al twee biografieën over Lagerfeld op de markt. Maar, het nieuwe boek zal volgens Middleton anders worden. Zo beweert hij dat het verleden en de achtergrond van de designer niet bepaald interessant is. Hij wil zich meer gaan richten op het succes van Lagerfeld. “Er zijn natuurlijk wel delen uit zijn verleden die interessant zijn, maar wat hem écht fascinerend maakt, is hoe hij is opgeklommen tot het belangrijkste icoon in de mode-industrie”, verklaart de journalist. 

Volgens Middleton zal er nóg een groot verschil zijn tussen zijn biografie en de anderen: “Die boeken tellen 675 pagina’s, dat is veel te groot voor Karl.” Het nieuwe boek zal ongeveer 300 pagina’s bevatten. Of modemerk Chanel ook wil meewerken, weet Middleton nog niet. Wel heeft hij al een contract getekend bij uitgeverij Harper Collins. Het boek zal in 2021 in de winkels liggen. 

Persoonlijke band

Middleton ontmoette Lagerfeld voor het eerst in 1955. Sindsdien heeft hij meerdere artikelen over hem geschreven. “Ik heb zoveel respect voor Karl”, vertelt hij. “Zijn imago was nogal hard. Altijd verscholen achter zijn zonnebril en gekend om zijn bitchy doch geestige uitspraken. Nadat ik hem beter had leren kennen, zei ik dat ik dat ik het raar vond dat hij in het openbaar zo nors overkomt, terwijl hij in realiteit een warme persoonlijkheid heeft. Zijn reactie? ‘Beter zo dan andersom, toch?’.”

Bron: HLN, WWD | Beeld: BSR

 

Laatste nieuws

Zie ook