NPO wijdt programma vandaag aan Utrecht

NPO volgt aangepast programma.

De radio- en televisieprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep zullen waarschijnlijk vandaag aangepast worden naar aanleiding van de aanslag in Utrecht. Dit heeft de woordvoerder van NPO gisteravond laten weten. 

Aangepast programma

Lees ook: Koninklijke familie reageert op schietincident Utrecht

“De programma’s zullen dinsdag net als maandag de ontwikkelingen met betrekking tot de gebeurtenissen in Utrecht op de voet blijven volgen”, aldus de woordvoerder. “Daarbij houden we vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten of dit om een verdere aanpassing van de programmering vraagt.”

Ontwikkelingen aanslag

Gisteren stonden al veel uitzendingen in het teken van de aanslag in een Utrechtse tram, waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. Luisteraars werden voortdurend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de opsporing van verdachte Gökmen T. (37), die na enkele uren is opgepakt door de politie. Naast de hoofdverdachte werden er nog twee andere verdachten opgepakt. 

Verwarring 

Volgens de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen zouden de laatste twee verdachten zijn vrijgelaten. Dat zei hij op Radio 1. De politie Utrecht spreekt dit echter tegen, zij geven op Twitter aan dat alle drie de verdachten nog vastzitten en nog altijd verdacht zijn. 

Bron: RTL Nieuws, Telegraaf | Beeld: iStock

Laatste nieuws