Koninklijke familie reageert op schietincident Utrecht

Groot verdriet...

Vanochtend is er in Utrecht een tram beschoten met zeker drie doden en negen gewonden als gevolg. De koninklijk familie heeft van zich laten horen.

Reactie

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten weten: “Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt. Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee. Gewelddaden als deze zijn volstrekt onacceptabel. Laten wij samen eensgezind op de bres staan voor een samenleving waarin de mensen zich veilig kunnen voelen en waarin vrijheid en verdraagzaamheid de boventoon voeren. Onze dank gaat uit naar alle hulpverleners die zich momenteel inzetten voor de getroffenen en in gedachten zijn wij bij de inwoners van Utrecht.”

Persconferentie

Bij een officiële persconferentie eerder op de middag heeft Pieter-Jaap Aalbersberg, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), de media kort te woord gestaan. Zo wordt een terroristische aanval niet uitgesloten. Ook is bekend dat basisscholen, de Universiteit van Utrecht en meerdere plekken op dit moment gesloten zijn. Ook is er een van de mogelijke verdachte vrijgegeven.

Het NCTV heeft besloten het dreigingsniveau in Utrecht naar 5 te verhogen, iets wat nog nooit eerder in Nederland is gebeurd. 

Bron: Grazia | Beeld: BSR 

Laatste nieuws