Dit zijn de docu’s op Netflix die je gezien moet hebben

Deze moet je gezien hebben.

Lees ook

Heb je even een break nodig van alle Friends afleveringen die je voor de zevende keer aan het bingewatchen bent? Netflix heeft een geweldig aanbod aan documentaires die jij gezien moet hebben. Van behind the scenes muziek docu’s als Gaga Five Foot Two, tot verhalen over angstaanjagende criminelen als Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes. 

Dit zijn de indrukwekkendste documentaires op Netflix 

Lees ook: Nieuwe Netflix-romcom met deze bekende acteurs komt sneller dan je denkt

1/ Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes
Je moet er tegen kunnen: deze documentaire gaat over de afgrijselijke moorden op 30 vrouwen van seriemoordenaar Ted Bundy. Je krijgt te zien hoe hij door zijn ‘knappe’ uiterlijk en ‘charme’ keer op keer wegkwam met gruwelijke daden.

2/ Fyre: The Greatest Party That Never Happened
In deze docu krijg je een kijkje achter de schermen van een legendarisch feest, wat veranderde in een regelrechte hel. Je krijgt interviews te zien met de medewerkers van het Fyre festival en alle details over hoe creator Billy McFarland de grootste fraude van de eeuw heeft gepleegd.

3/ Audrie & Daisy
Deze documentaire stelt het seksuele misbruik van twee jonge vrouwen aan de kaak: Audrie Pott, die na het voorval zichzelf van het leven heeft beroofd en Daisy Coleman. De twee verhalen zijn hartverscheurend.

4/ Chelsea Does
Als je even goed wilt lachen, zet dan deze docu aan. Je krijgt te zien hoe Chelsea Handler selfies maakt met Khloé Kardashian en hoe ze in gesprek gaat met een eng robot hoofd.

5/ 13th
Deze schrikbarende documentaire van productieleider Ava DuVernay laat zien hoeveel gekleurde mensen onterecht achter tralies zitten in de Verenigde Staten.

6/ Gaga: Five Foot Two
Lady Gaga
 toont het proces van haar vijfde studioalbum Joanne, en bereidt zich voor op de Super Bowl Halftime Show 2017 in deze emotionele muziekdocumentaire.

7/ Amanda Knox
De rechtszaak van Amanda Knox ging viraal in 2007. De Amerikaanse Knox werd beschuldigd van de moord van haar Italiaanse kamergenoot, toen ze in het buitenland studeerde. In deze documentaire vertelt ze het verhaal in haar eigen woorden.

8/ Paris Is Burning
Deze LGBTQ+ documentaire laat zien hoe dragqueens en transgenders leefden in de jaren negentig in New York City. De stad is grauw en vervallen en de docu laat de underground subcultuur in die tijd zien. 

9/ The Royal House of Windsor
Wie fan is van The Crown, zal deze serie geweldig vinden. Deze documentaire laat zien hoe de Britse royal family zijn kracht eeuwenlang heeft bewaard in de U.K.

10/ What Happened, Miss Simone?
Dit is een van de meest invloedrijke muziekdocumentaires ooit. Deze docu laat het leven en de carrière van Nina Simone zienwiens muziek in de smaak viel bij vrijwel iedereen.

Bron: Glamour US | Beeld: Youtube, Netflix

 

Laatste nieuws

Zie ook