Deze 5 items zou een celebrity styliste uit je kast halen

Maak jij je schuldig aan deze kledingstukken?

Lees ook

Micaela Erlanger onthult welke items ze uit je kast zou halen. De celebrity styliste werkt met grote namen samen, zoals Jennifer Hudson en Hilary Swank. Met haar mode-expertise geeft ze graag wat advies

Doneren

Lees ook: Zo bouw je een capsule wardrobe in 5 stappen

Als het aankomt op het opruimen van je kast, zoek dan vijf belangrijke items die gedoneerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld eens aan die overdreven lade vol met sokken of je stapel oude t-shirts die je al veel te lang in bezit hebt. Als je regelmatig afscheid neemt van deze items, dan houd je je kast goed georganiseerd met je meest favoriete items. 

De vijf items

1/ Verschillende sokken
We maken ons allemaal schuldig aan het bezitten van niet op elkaar afgestemde sokken. Waarom verdwijnen ze toch altijd tijdens het wassen? We zullen het wellicht nooit weten, maar de styliste stelt voor om de tijd te nemen om je sokken lade op te ruimen en de mismatch paren te doneren. 

2/ Wit t-shirt dat grauw is 
Ken je het? Je favoriete witte t-shirt heb je zo vaak gedragen, waardoor de kleur grauw geworden is én er ook nog eens geelachtige vlekken op ontstaan zijn.  Dit shirt is helaas niet meer te redden. Vul ‘m aan met een nieuwe collectie. 

3/ Hakken waar je niet op kunt lopen 
Misschien waren ze in de sale of misschien leek de hak toch echt een stuk korter online – wat de reden ook is, als je er niet op kunt lopen, dan is het tijd dat jullie wegen scheiden. Vind een ander huis voor je schoenen en ga voortaan voor wat meer comfortabelere hakken. 

4/ Die ene jeans die niet past 
Verzamel je denim collectie en doneer de jeans die niet meer perfect zitten. Spijkerbroeken veranderen elke keer wanneer je ze wast en draagt, dus het is volkomen normaal dat een broek je op een gegeven moment niet meer gegoten zit. Maak er iemand anders blij mee en ga zelf weer op zoek naar een nieuwe jeans.

5/ Gevlekte blouse 
Net als bij witte t-shirts, zal je go-to blouse na verloop van tijd vlekken krijgen. Of het nu een okselsituatie is van je deodorant of een ongelukkige koffievlek die er niet helemaal meer uitgaat, als eenmaal een vlek zit die niet meer te verwijderen valt, dan is het tijd om het weg te gooien. Of beter, maak met de stof die nog wel goed is iets anders leuks. 

Bron: WhoWhatWear | Beeld: Sex and the City the Movie 

Laatste nieuws

Zie ook