Prijs voor eerste Nederlandse Netflix serie

Undercover is nu al in de prijzen gevallen.

Lees ook

Undercover, de Nederlandse misdaad-drama serie, is in de prijzen gevallen tijdens het Cinequest Film Festival in San Jose. De serie is de eerste Belgische-Nederlandse coproductie van Netflix.

Prijs

Lees ook: Nieuwe Netflix-romcom met deze bekende acteurs komt sneller dan je denkt

Undercover won de juryprijs voor beste serie. De jury koos de serie “vanwege het script, de regie, de productie, het acteerwerk en de cinematografie: een naadloos raderwerk dat een fascinerende en karaktervolle thriller heeft opgeleverd”, zegt Michael Rabehl, programmadirecteur van Cinequest.

Serie

Undercover vertelt het verhaal over Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten in de wereld. Hij leidt een fijn leven in zijn villa op de grens tussen België en Nederland. Echter, verandert zijn comfortabele bestaan wanneer twee undercoveragenten zijn territorium betreden om zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen. 

Anna Drijver en Frank Lammer spelen de hoofdrollen. Netflix werkt samen met het Vlaamse productiebedrijf De Mensen, distributeur Dutch Filmworks en VRT. De serie zal later dit jaar in première gaan. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR 

Laatste nieuws

Zie ook