De 10 leukste date ideeën voor een regenachtige dag

Trotseer jij het weer?

Lees ook

Regenbuien… Naast het verpesten van je haar, beïnvloed het ook snel je dag. Want: ‘verplicht’ binnen zitten. Had je net een lange wandeling gepland met je date? Vergeet het maar. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het weer te trotseren, maar er zijn ook een heleboel andere leuke opties. En nee, het is niet weer een film kijken. Wij tippen de leukste date ideeën voor regenachtige dagen. 

De deur uit 

Lees ook: Marie Claire’s weekendtips

Als je het zo binnenshuis mogelijk wilt houden, maar nog wel even naar buiten moet: 

1/ Bowlen 
Een pluizig paardenstaartje past sowieso goed bij je schoenen, lekker sportief! 

2/ Cultuur snuiven
Geniet van wat kunst. Dit is de perfecte gelegenheid om eindelijk naar die nieuwe fototentoonstelling van dat museum te gaan waar iedereen het over heeft. En musea kunnen je positief verassen!

3/ Shop till you drop
Ga winkelen. Het klinkt saai, maar ga iets kopen wat je allebei samen kunt doen, zoals een spelletje, een paar flessen wijn of wat eten om te koken.

4/ Brouwerij 
Bekijk het aanbod in je stad of omgeving. Heb je een lokale brouwerij of wijnmaker in de buurt? Kijk of ze die dag nog rondleidingen of proeverijen hebben. 

5/ Café
Ga naar een café. Drink langzaam een cappuccino of een glas wijn en probeer dat bij een raam te doen. Het is ofwel somber romantisch of vrolijk hilarisch als je ziet hoe mensen buiten doorweekt raken. 

6/ Nooit te oud
Gedraag je als kinderen. Denk aan de leuke dingen waar je ouders je vroeger mee naar toe namen. Een arcade hal of rolschaatsbaan zijn bijvoorbeeld erg leuke activiteiten die je tijdens een date kunt doen.  

7/ Komedieshow 
Ga willekeurig naar een lokaal optreden, waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat het een concert, toneelstuk of komedieshow was. Ontdek jullie nieuwe favoriete band of lach om de slechte grappen van een comedian

De regen trotseren:

8/ Wandelen 
Als er geen onweer en bliksem is, ga dan lekker op pad. Trek je regenlaarzen aan en loop samen cozy en romantisch onder een paraplu. 

9/ Speel fotograaf 
Prachtige foto’s tijdens een zonsondergang op een heldere avond is zó cliché. Stop je telefoon in een waterdichte hoes en neem wat regenachtige kiekjes. Je Instagram feed zal sowieso verfrissend zijn. 

Binnenblijven 

10/ Wii-toernooi
Speel ouderwets op de Wii en maak je date in tijdens een potje tennis of golf. Zorgt voor een leuke competitie, mits jullie beiden tegen jullie verlies kunnen. 

Bron: Glamour USA | Beeld: Breakfast at Tiffany’s 

 

Laatste nieuws

Zie ook