Je kunt dus wel écht aan de verkeerde kant het bed uitgestapt zijn

Letterlijk.

Lees ook

Niets is vervelender dan een wijsneus die tegen je zegt dat je “vast met je verkeerde been uit bed bent gestapt.” Oké, misschien reageerde je wat fel maar door zo’n opmerking word je nog chagrijniger. Maar het blijkt dat er dus wél een kern van waarheid in zit. Niet je been, maar aan welke kant je slaapt bepaalt of je chagrijnig bent of niet.

Linkerkant

Lees ook: Met deze tips krijg je een mooiere huid terwijl je slaapt

Volgens onderzoek van beddenfabrikant Sealy zijn mensen die aan de linkerkant het bed uitstappen vaker in een goede bui, hebben ze meer vrienden en houden meer van hun werk. En dus kun je beter aan de linkerkant van het bed slapen.

Voor de studie heeft Sealy 1000 mensen in het Verenigd Koninkrijk ondervraagd en gekeken wat voor invloed het uitstappen aan de linker- en rechterkant van het bed had op onder andere hun humeur en succes. Verrassend genoeg kwam uit het onderzoek naar voren dat lefties ’s ochtends consistent in een betere bui waren dan righties. Ook vonden de links-uitstappers hun banen leuker (8% meer), hadden ze meer goede vrienden en ze hadden zelfs een positievere kijk op het leven (95%). Righties daarentegen waren vaker humeurig in de ochtenduren en gaven de voorkeur aan hun eigen vaste gezelschap (9% meer kans). Laten we voor de righties onder ons hopen dat deze resultaten alléén gelden voor het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Sealy l Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook