Arie Boomsma neemt het op voor zijn vrouw Romy

Romy wordt bekritiseerd om haar uiterlijk.

Lees ook

Arie Boomsma (45) neemt het op voor zijn vrouw Romy (28), die bekritiseerd wordt om haar uiterlijk. Op Instagram spreekt hij zich uit voor diversiteit en tegen strenge schoonheidsnormen. “Iets laten zien dat niet voldoet aan de norm is reden voor afgrijzen en wordt daardoor al snel gezien als statement.”

Haatreactie

Lees ook: Carice van Houten veranderd door het moederschap

Een volger reageerde fel op Romy’s Instagram: “Aha, daarom draag je zoveel sieraden. Je hebt een lelijke, dikke moedervlek te verbergen.” Dit schoot bij Arie in het verkeerde keelgat. Door deze opmerking ontstond een discussie over de heersende schoonheidsnormen. “Ik ben dol op die moedervlek”, begint Boomsma.

Schoonheidsnorm

Arie weet uit ervaring dat mensen zich veel aantrekken van wat anderen over hun uiterlijk te zeggen hebben. “Voor mijn televisieprogramma’s sprak ik regelmatig meisjes en jongens die hun uiterlijk, de hoeveelheid haar op hun lichaam of zelfs hun seksuele handelingen volledig afstemden op de wensen en verwachtingen van anderen”, aldus de presentator. 

Reactie Romy

Ook model Romy neemt de tijd om te reageren op de haatreactie via haar Instagram Stories. “Thanks voor de input, zit al een tijdje met dit onderwerp voor mijn column in mijn hoofd.” 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

‘Aha, daarom draag je zoveel sieraden, je hebt een lelijke, dikke moedervlek’, reageerde iemand op een post van mijn vrouw. Op de foto waren haar kettingen van dichtbij te zien, en inderdaad als je goed keek, een moedervlek. Het ontketende bij ons thuis een gesprek over het type foto dat mensen gewend zijn te zien. Filtertjes, photoshop of emoticons over alles dat niet glad is, of mooi. Iets laten zien dat niet voldoet aan de norm, is reden voor afgrijzen en wordt daardoor al snel gezien als statement. Soms is dat ook de bedoeling, zoals bij de @linda_meiden cover deze maand, waarop @famkelouise_ _ trots haar okselhaar toont. Vlak niet uit hoe belangrijk zoiets kan zijn. Voor al die mensen die het gevoel hebben te moeten voldoen aan de idealen van een ander. Aan de verwachtingen van leeftijdgenoten. Voor mijn televisieprogramma’s sprak ik regelmatig meisjes en jongens die hun uiterlijk, de hoeveelheid haar op hun lichaam, of zelfs hun seksuele handelingen volledig afstemden op de wensen en verwachtingen van anderen. Als je jong bent is het moeilijk je daar los van te maken. Daarom is het zo mooi als mensen waar die meisjes en jongens óók tegenop kijken hun onvolkomenheden laten zien, en zeggen; een ander bepaalt niet of jij wél of niet mooi bent. Wees maar lekker jezelf. Wij vroegen ons thuis nog af in hoeverre we zelf ook meegaan, of ooit zijn gegaan, in een heersend schoonheidsideaal. Ik scheer mijn borsthaar wel eens af voor een shoot, dat vind ik schoon staan. Mooier. Romy scheert haar benen. Zo zijn er meer dingen. Doen we dat omdat we het écht zelf mooier vinden? Of zijn ook wij beïnvloed door een norm? Ik heb er niet meteen de antwoorden op, maar het is goed jezelf dat soort vragen te stellen. En for the record; Romy is gewoon dol op sieraden. En ik ben dol op die moedervlek. Rest de vraag nog waarom iemand de behoefte voelt een ander ongevraagd te laten weten iets, of iemand lelijk te vinden. Foto: @guineverevanseenus door @luigiandiango voor @vogueitalia

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws

Zie ook