Pluizig haar? Haarexperts onthullen hun ultieme tips hoe je dit kunt verhelpen

Handig!

Pluizig haar? Haarexperts onthullen hun ultieme tips hoe je dit kunt verhelpen

Als het op haar aankomt, gaat het erom dat je alles omarmt wat je hebt. Of je nou fijn, steil of krullend haar hebt, voel je gezegend met wat je ook hebt. Uiteraard is het enorm herkenbaar om die ene hairdo te willen die je niet hebt. Ook erg herkenbaar om pluizig haar te hebben. Benieuwd hoe je deze vijand te lijf gaat? Experts geven tips. 

Minder shampoo is minder frizz

Lees ook: Dit zijn ze: de favoriete shampoo's van team Marie Claire

Frizz kan veroorzaakt worden door zoveel verschillende dingen, van vocht in de lucht tot verkeerd geknipt haar. Ook droog en beschadigd haar kunnen de oorzaak zijn. Er is één ding dat het laatste kan verergeren, namelijk je haar te vaak wassen."Zorg ervoor dat je je shampoo en conditioner licht in masseert. Als je alles hebt uitgespoeld, spoel het dan na met koud water voor een gladde coupe", zegt Antony Rawlings, Creative Director bij Lockonego voor Redken

Droge lucht versus föhnen

De grote vraag of het beter is om je haar te föhnen of op te laten drogen in de lucht, is nog steeds niet unaniem beantwoord. Larry King is team blow dry. Hij raadt het volgende aan: "gebruik een klein en dun mondstuk op je föhn en werk je coupe af met de koude stand om de haarschubben glad te strijken. Investeer ook in een paar goede producten en gebruik dit voor en na het föhnen om je haar zo goed mogelijk te beschermen." 

Borstel je haar niet

Of liever gezegd, probeer het niet te vaak te borstelen. "Als je je haar te vaak borstelt dan kan dat de uiteinden beschadigen en pluis veroorzaken", zegt Larry, die een ronde borstel aanbeveelt voor wanneer je er een gebruikt, zodat je meer controle hebt over de uiteinden en je dichterbij de wortel kunt komen om je haar zo glad mogelijk te maken.

Is je haar halverwege de dag weer pluizig? Grijp dan naar je haardroger. "Je kunt de föhn overdag weer over je haar heen laten gaan. Het hoeft niet nat te zijn om het glad te krijgen, maar voeg wel een beetje een gladmakend product toe. Pak je haardroger en ronde borstel en je haar is weer glad", zegt Larry. 

Het geheim van serums

Ooit geprobeerd een serum toe te voegen aan je haar en uiteindelijk te eindigen met haar dat weer vet is? Larry adviseert: "Verdeel het product eerst grondig door je handen, begin dan aan de achterkant van je haar en werk uiteindelijk naar boven toe voor het beste resultaat." Antony geeft als tip om een anti-frizz spray te kopen. "Spuit de spray altijd op een borstel en haal het dan door je haar, nooit direct op je haar sprayen", geeft de expert aan. 

Bron: Glamour UK | Beeld: The Princess Diaries