Carice van Houten veranderd door het moederschap

"Ik voel me meer als een open wond."

Carice van Houten veranderd door het moederschap

Actrice Carice van Houten (42) vertelt dat de geboorte van haar zoontje Monte (2) haar erg heeft veranderd. Het moederschap heeft haar gevoeliger gemaakt. "Ik voel me wel wat meer als een open wond sinds ik een kind heb."

Emoties

Lees ook: Babynieuws: Danny Froger en vriendin Ann over aanstaande ouderschap

Carice is naar eigen zeggen emotioneler geworden en moet ook vaker huilen. Maar, dit ziet ze niet perse als een negatieve verandering. "Ik kan dat in m’n werk best wel gebruiken", vertelt ze. "Misschien is het een combinatie van de dood van mijn vader en het ouder worden.”

Carrière

Door Monte is de Game Of Thrones-actrice anders gaan kijken naar haar werk. Het ouderschap staat op de eerste plaats en hierdoor is ze kritischer met het aannemen van rollen. "Ik merk dat ik meer 'picky' word in mijn keuzes. Is het het waard om weg van m'n kind te gaan?" Toch is ze nog niet van plan om te stoppen met haar acteercarrière. "Het eerste jaar nadat ik een kind kreeg, dacht ik: waarom zou ik nog gaan werken eigenlijk? Dat zijn toch de hormonen, dat is hoe de natuur werkt."

Guy Pearce

Carice ontmoette de vader van Monte, de Australische acteur Guy Pearce, in 2015 op de set van de film Brimstone. De vonk sloeg vrijwel meteen over en één jaar later kregen ze Monte. "Ze is goddelijk en lief en een prachtige moeder", zei Guy in een eerder interview over Carice.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR