Dit zijn ze: de favoriete shampoos van team Marie Claire

De persoonlijke favorieten van team Marie Claire.

Lees ook

Of je nu fijn, vol, droog, gekleurd, kroeshaar of krullen hebt, team Marie Claire tipt de beste shampoos; hun persoonlijke favorieten. 

Hoofdredacteur Annelies

Lees ook: Dit is hoe vaak je echt je haar moet wassen

Favoriete shampoo: Moroccanoil Moisture Repair Shampoo, 250 ml, € 24,80

“Ik heb krullen en geverfd haar, en door het vele stijlen met de tang is mijn haar wat droog. Daar zoek ik dus mijn shampoo op uit. Deze van Moroccanoil ruikt lekker en doet wat ‘ie belooft. Ik was mijn haar twee keer per week en gebruik verder een maskertje van Shu Uemura en na het wassen de Protect & Prevent Spray van Moroccanoil.”

Managing Editor Saar

Favoriete shampoo: Andrélon Perfecte Krul, 300 ml, € 3,79

“Ik heb een volle bos krullen die je nooit te veel voeding en anti-frizz kunt geven. Daarbij verf ik mijn haar regelmatig, dus ik blijf bezig met verzorgen. Bij het kiezen van een shampoo zijn ‘krullen’, ‘droog haar’ en ‘anti-frizz’ de sleutelwoorden waar ik op let. Ik was mijn haar een keer per vier dagen en spoel het tussendoor alleen uit. Mijn favoriete shampoo is Andrélon Perfecte Krul, omdat ‘ie goed verzorgt, lekker ruikt en niet duur is, zodat ik mijn geld kan uitgeven aan chique conditioners en maskertjes. Ik gebruik de Smoothing Conditioner van Moroccanoil en na het uitspoelen meng ik een beetje hair Wonder Hair Repair Cream met het Restore Leave-In Mask van & Other Stories. Nadat ik mijn haar een half uur heb laten drogen, kneed ik mijn krullen met wat Aveda Brilliant Universal Styling Cream en dan föhn ik ze droog terwijl ik ondersteboven hang. Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat!” 

 

Art Director Mariëlle

Favoriete shampoo: Maria Nila True Soft Shampoo, 350 ml, € 21,95

“Mijn haar is vol en heeft een kleine snel. Het wordt niet snel vet, maar toch was ik om de één of twee dagen mijn haar. De shampoo’s van Maria Nila zijn veganclimate compensated, cruel free, en er zitten geen sulfaten en parabenen in. Dat ‘ie goed is voor het milieu vind ik een pluspunt, dan was je je haar toch net iets lekkerder. Tijdens het wassen vind ik de geur lekker, maar niet heel spannend. De geur komt pas echt tot z’n recht als je je haar na het wassen föhnt. Als ik het wassen een dagje wil uitstellen gebruik ik ook een droogshampoo van Maria Nila, die doet z’n werk goed.”

Online redacteur Jordin

Favoriete shampoo: L’Oréal Elvive Dream Lengths Shampoo, 250 ml, € 4,99

“Mijn haar is lang en stijl, niet geverfd, soms best pluizig en het wordt snel vet. Ik zoek dan ook altijd naar een shampoo die verzorgend is, maar ook specifiek werkt tegen vet haar. Deze shampoo en bijpassende conditioner zijn favoriet omdat ze ten eerste gewoon heel lekker ruiken. Daarnaast krijgt mijn haar best veel te verduren door stijlen en föhnen, en deze shampoo helpt gespleten punten door beschadiging voorkomen. Ik was mijn haar om de twee dagen, en het voelt na het wassen altijd heel zacht, fris en schoon. Verder gebruik ik in de puntjes een arganolie na het wassen en voor het stijlen of krullen.”

 

Vormgever Charlie

Favoriete shampoo: Keune Care Silver Savior, 300 ml, € 16,75

“Mijn haar valt onder de noemer ‘long hair, don’t care.‘ Het is stijl, lang en glad. Knotjes en vlechten glijden zó uit het elastiek. De onderkant is iets lichter geverfd in een balayage, dus daar heb ik iets meer textuur. Ik kies altijd een volumeshampoo, en eentje met een paarse toner om te zorgen dat het geblondeerde stuk van mijn haar blond blijft en niet geel uitslaat. Deze van Keune is rijk aan pigment en ruikt ook nog lekker – dat is vaak niet het geval bij zulk soort shampoo’s. Een conditioner is een must met mijn lange lokken, anders wordt ’t een klittenbende. Ik was mijn haar om de dag, maar stel het soms een dagje uit door het dragen van een schipperspetje of een muts. Droogshampoo werkt ook goed als de aanzet wat vettig wordt. Spray away en voilà, je kunt weer een dagje extra door.”

Beauty Editor Marjolein

Favoriete shampoo: Malin + Goetz Peppermint Shampoo, 236 ml, € 24

“Mijn haar is lang, dik en zwaar, maar wel gezond, want: nooit geverfd of gestyled. Maar zelfs de meest prestigieuze volumeshampoo krijgt geen volume in mijn haar, sad but true. Toen ik deze shampoo van Malin + Goetz voor het eerst gebruikte – hij stond in de douche bij de sportschool waar ik af en toe kom – was ik heel positief verrast. Naast het feit dat ‘ie waanzinnig lekker ruikt, laat ‘ie een soort laagje achter op mijn haar, waardoor het net wat meer textuur lijkt te hebben. Kan me voorstellen dat sommige mensen dat niét fijn vinden, maar voor mijn zware haar is ’t heerlijk. Reden om vaker naar die sportschool te gaan, dus. Thuis was ik m’n haar overigens met dat wat in de aanbieding is bij Etos of Kruidvat, of met de Head & Shoulders-shampoo van m’n vriend. Ook helemaal niks mis mee.”

Beeld: BSR

 

Laatste nieuws

Zie ook