Internationale Vrouwendag 2019: Barbie viert 60e verjaardag en lanceert een inspirerend boek

Met 60 Nederlandse rolmodellen.

Lees ook

De bekendste pop aller tijden, Barbie, inspireert al sinds 1959 meisjes én vrouwen overal ter wereld om hun dromen en ambities na te jagen. Om Internationale Vrouwendag en haar 60e verjaardag te vieren is er een boek gelanceerd.

60 Super Stories

Lees ook: Internationale Vrouwendag 2019: dit zijn de beste én slechtste landen voor vrouwen om in te leven

Het boek 60 Super Stories, is geschreven door 60 Nederlandse rolmollen. Met als doel vrouwen te inspireren en gaande weg zelf een rolmodel te worden van de toekomst. Neelie Kroes, terreurexpert Beatrice de Graaf en bladerunner Marlou van Rhijn zijn een van de vrouwen die een verhaal geschreven hebben. 

You can be anything

“You can be anything” is dé gouden slogan van Barbie en daar wordt nog meer nadruk opgelegd met het boek. “Iedere vrouw en elk meisje heeft gespeeld met Barbie. Dat het merk zich al 60 jaar inzet om meisjes en vrouwen te inspireren om te worden wie zij willen zijn, vind ik heel goed. Door meer vrouwelijke rolmodellen te laten zien, gaan vrouwen en meisjes geloven dat zij het echt kunnen. Er zijn in Nederland zo veel sterke en inspirerende vrouwen die zijn blijven leven naar hun dromen. Prachtig om deze verhalen gebundeld te zien”, zegt Mirjam Pol, motorrally rijder en ook een van de schrijfsters van het boek.  

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Barbie (@barbie) op

Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook