Internationale Vrouwendag 2019: Dit zijn de beste én slechtste landen voor vrouwen om in te leven

Vrouwen mochten in dit land pas laat stemmen...

Internationale Vrouwendag 2019: Dit zijn de beste én slechtste landen voor vrouwen om in te leven

Wist je dat er een toename is in het aantal vrouwen dat naar het buitenland verhuist? In het kader van gendergelijkheid, zocht Nestpick uit welke landen de beste levensomstandigheden voor vrouwen bieden. 

Stemrecht

Lees ook: Vrouwelijke vriendschappen zijn belangrijk voor je gezondheid

Bij het onderzoek is onder andere gekeken naar de overheid, vrouwelijke entrepreneurs, vrouwelijke olympische atleten, de veiligheid van het land, het opleidingsniveau, maar ook naar de gezondheidszorg, gender wage gap, legalisering van abortus, de lengte van zwangerschapsverlof én het jaar waarin vrouwen voor het eerst stemrecht hadden. 

In Nieuw-Zeeland mochten vrouwen al in 1893 stemmen, in ons land werd het in 1919 ingevoerd en wist je dat het in België pas in 1948 mocht? Benieuwd wat de tien beste en slechtste landen voor vrouwen zijn om in te leven? Hier komen ze. 

Top 10 

 1. Noorwegen
 2. Zweden
 3. Canada
 4. Finland
 5. IJsland
 6. Denemarken 
 7. Ierland
 8. Slovenië
 9. Oostenrijk
 10. Estland 

Bottom 10 

 1. Nigeria 
 2. Ethiopië
 3. Pakistan
 4. Uganda
 5. Mozambique
 6. Laos
 7. Tanzania
 8. Kameroen
 9. Egypte 
 10. Rwanda 

Benieuwd waar ons kikkerlandje geëindigd is? Niet getreurd, volgens het onderzoek hebben vrouwen die in Nederland wonen het erg goed voor elkaar. Ons land staat namelijk op de 16e de plek. Nieuwsgierig naar de score's? Bekijk de index hier

Bron: Nestpick | Beeld: BSR