In vertrouwen: “Ik ga iedere dag high naar mijn werk”

Heftig...

Lees ook

Ik sta iedere ochtend om half negen op om mijn eerste halve joint te roken, een grote hijs van een waterpijp te nemen en vervolgens super high onder de douche te stappen. Als ik uit de douche kom, neem ik nog een hijs voordat ik me klaar ga maken. Daarna ga ik naar mijn werk. En ik doe mijn werk verdomde goed.

Als conciërge bestaat mijn achturige werkdag uit multitasken: ik beantwoord complexe vragen, neem reserveringen aan, train nieuwe collega’s en voer alle andere ellendige taken uit die op mij worden afgeschoven. Ik ben wel eens de ruggengraat van het bedrijf genoemd.

“En ik doe mijn werk verdomde goed”

Je zou het misschien niet zeggen, maar bij dit soort werk kan er heel, heel erg veel op het spel staan. Een paar maanden geleden werd een van mijn collega’s nog bijna aangevallen door een boze klant die naar hem uithaalde. Mijn collega wist de klap te ontwijken en naar de deur te rennen, maar niemand greep in, dus moest ik de beveiliging erbij halen en de politie bellen. Een paar minuten later was alles weer normaal al kreeg ik toen een kleine paniekaanval.

Wiet

Dat is waarom ik wiet gebruik. Ik heb door deze baan meer angsten ontwikkeld dan ooit en ik betwijfel of ik daarmee zou kunnen omgaan als ik niet zou blowen. Wiet roken is in mijn dagelijks leven een gewoonte geworden, dat het niet eens bij me opkomt dat werken en blowen eigenlijk niet samengaan.

Ik heb iedere dag een pauze van 15 minuten en een pauze van 30 minuten, en ik blow tijdens beide; zo ontlaad ik alle spanning die ik tot dan toe heb opgebouwd. Ik draag een luchtdicht kitje bij me zodat je niets kunt ruiken en ik verstop me telkens op een andere plek, zodat niemand me ziet. Ik werk voor een groot bedrijf met een specifieke gedragscode; als ze me betrappen, word ik ontslagen.

Ik blowde voor het eerst toen ik 14 jaar oud was. Ik was aan het spijbelen en hing wat rond met vrienden in een park bij mij in de buurt. We hadden een heel slecht brokje wiet het was bruin en er zaten zaadjes in. Maar ik werd er superhigh van en vond het helemaal fantastisch. Ik herinner me hoe een briesje zachtjes mijn huid aanraakte. Ik dacht: o mijn god, dit is geweldig.

“Op 21-jarige leeftijd, raakte ik verslaafd aan heroïne”

Al op jonge leeftijd werd wiet roken voor mij een manier van leven. Maar ik was niet het stereotype blower dat door de lessen heen zweefde en nauwelijks oplette. Ik haalde mijn diploma. Ik was prom queen. Ik was van plan om naar de hogere school te gaan.

Maar toen, op 21-jarige leeftijd, raakte ik verslaafd aan heroïne. Een mentor die ik al van kleins af aan had, greep in en bracht me naar een herstel-bootcamp, waarna ik terugging naar school en een hbo-diploma én muziektechnologie-certificaat behaalde. Ik leerde hoe ik me zonder harddrugs kon redden en gebruikte een tijdje helemaal niets meer.

Chronische pijn

Vier jaar later brak ik mijn been en kreeg ik extreme chronische pijn. Omdat ik geen ziektekostenverzekering had, moest ik iets anders bedenken om mezelf te redden. Ik kon niets beters verzinnen dan op straat een scala aan pijnstillers te kopen. De afhankelijkheid van die medicijnen resulteerde in de bekende neerwaartse spiraal.

Maar die pillen stompten me af. Ik kon me niet meer focussen of concentreren. Daarom besloot ik me te beperken tot de drugs die ik kende en die ik kon beheersen: marihuana.

Artsen zeggen dat alle rook slecht is voor je longen. Ze zeggen dat het als een steen is die je luchtstroom van binnenuit afsluit. Maar voor mij voelt het als een raam dat opengaat: iets waardoor ik openga, door mijn seizoensgebonden astma heen kan ademen, creatiever word en zelfs zakelijk meer lef krijg.

Toen ik net begon met blowen, maakte ik muziek en had ik besprekingen met dj’s. Terwijl ik stoned was en in een gelukzalige gemoedstoestand verkeerde, droomde ik dan vaak van grote feesten met mensen die op mijn muziek dansten. Al snel had ik event bedrijven in Denver, Portland en Seattle.

“Ik ben een hoog functionerende stoner”

Mijn volgende professionele doel is om een styliste en fashionblogger voor plus-size vrouwen te worden. Ik wil een Instagram account voor fashionable, curvy stoner girls beginnen via #curvystonerchick krijg ik daarvoor al veel steun.

Ik ken niet veel andere vrouwen die net zoveel en om dezelfde redenen blowen als ik, en die toch dingen gedaan krijgen. Maar ik ben een hoog functionerende stoner, en dat ben ik van plan te blijven.

Bron: Marie Claire Amerika | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook