Zo blijf je fit zonder te sporten

En het kost weinig moeite!

Lees ook

Drie keer per week naar de sportschool zou ideaal zijn, maar met werk en een druk sociaal leven kan dit er af en toe nog wel eens bij inschieten. Hoewel dagelijks bewegen wel écht belangrijk is, zijn er ook andere dingen waarmee je fit blijft. Enne, je hoeft er niet eens zoveel moeite voor te doen. 

Voeding

Lees ook: 5 redenen waarom vroeg opstaan enorm goed voor je is

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Naast het sporten, is gezonde voeding ook van belang. Koop in het weekend alvast je eten voor aankomende week. Zodra je klaar bent met werken, kun je thuis direct aan de slag met koken. Op deze manier hoef je in ieder geval niet meer langs de winkel en na te denken wat je die avond gaat eten. 

Tip: meal prep alvast de avond van te voren je lunch. Dit scheelt in de ochtend écht tijd en op deze manier weet je ook wat je meeneemt naar je werk.

Snacken

Er is altijd wel een collega jarig of er staat ergens een snoeppot op een bureau. Laat deze snacks voor wat het is. Natuurlijk kan je af en toe wel iets nemen, maar maak er geen gewoonte van. Wist je trouwens dat het maar 21 dagen kost om hier aan te wennen? Easy, right?

Beweging

Zorg ervoor dat je elke dag beweegt. Als het mogelijk is, ga dan op de fiets naar je werk. Op deze manier doe je toch nog iets aan je conditie en daarnaast kom je ook zo aan een half uur fietsen. Reis je vaak met de trein? Pak dan de trap op het station, in plaats van de roltrap. Klinkt makkelijk om toe te passen, toch? 

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook