Afvallen terwijl je slaapt? Door dit simpele trucje vliegen de kilo’s er van af

Dit trucje brengt ook andere voordelen met zich mee.

Lees ook

Afvallen terwijl je heerlijk ligt te slapen: het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het dankzij dit simpele trucje. Het vergt een kleine aanpassing in jouw slaapkamer en zal je leven veranderen.

Koudere temperatuur

Lees ook: De beste drankjes om te bestellen wanneer je af wil vallen

Als de temperatuur in je slaapkamer tussen de 15,5 en 19,4 graden Celsius ligt, krijgt je metabolisme een boost. Die boost zorgt ervoor dat je zeven procent meer calorieën verbrandt. In het eerste opzicht lijkt dit niet zo veel, maar die zeven procent levert je 12.000 extra verbrande calorieën per jaar op.

Versneld metabolisme

Afvallen door een iets koudere slaapomgeving klinkt ver gezocht, maar is eigenlijk erg logisch. Ons lichaam moet plots veel harder werken om een comfortabele lichaamstemperatuur van 37 graden Celsius te behouden en dit vergt energie. 

Meer voordelen

Ook onze melatonineproductie krijgt een boost van een koude omgeving. Je produceert meer van dit anti-age hormoon en dat zorgt ervoor dat we minder snel zichtbaar verouderen. Als dat nog niet genoeg was, zou het slapen in een koudere kamer de kans op ziektes als Diabetes type twee verkleinen.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook