Zó veel calorieën zitten er in één paasei

Oei, en dít moet je doen om één paasei te verbranden...

Lees ook

Het duurt misschien nog even voordat het Pasen is, maar dat betekent niet dat het nog een tijdje duurt voordat de paaseieren in de winkels liggen. De schappen zijn allang gevuld en de kans is dan ook groot dat jij er al van hebt lopen snoepen. De eitjes lijken zo klein en onschuldig, maar er zitten meer calorieën in dan je denkt.

Verslavend 

Lees ook: Bewezen: chocola doet wonderen voor je sexleven

Volgens een onderzoek van Hema eten we jaarlijks zo’n één miljard paaseieren, wat neerkomt op ongeveer 47 choco-eitjes per persoon. Eén eitje bevat ongeveer 45 calorieën (dit geldt voor witte en melk chocola, pure eitjes bevatten 40 calorieën); een simpele rekensom leert ons dat we per persoon 2100 calorieën aan paaseieren naar binnen eten. Als we Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid, mogen geloven, zou dit per persoon best nog wel meer kunnen zijn. De kans is namelijk groot dat je er meer dan 47 eet. “Paaseitjes zijn ontzettend verleidelijk omdat het kleine hapjes zijn die je gemakkelijk tussendoor eet”, legt hij uit aan RTL Nieuws. “Daarnaast zijn ze slim verpakt. Ze hebben allemaal verschillende kleurtjes en andere smaken. Daarom wil je ze allemaal proeven, waardoor je er meer van eet.”

Wat je moet doen om één paasei te verbranden? Denk aan zo’n tien minuten wandelen, ongeveer acht minuten fietsen of vijf minuten hardlopen.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook