Föhn je haar als een pro met deze tips

You're welcome.

Lees ook

De föhn is voor de een dé uitkomst en voor de ander een nachtmerrie, het kan je kapsel namelijk maken of breken. Hoewel alle föhns er hetzelfde uitzien, zijn ze lang niet allemaal geschikt voor elk haartype. Marie Claire UK vroeg een expert om advies, zodat je voortaan elke dag een good hairday hebt. 

De expert

Lees ook: Gespot: deze haartrend maakt een comeback

“Het eerste wat je moet doen is de verleiding weerstaan om naar je borstel te grijpen, je moet je haar nooit borstelen als het nog nat is”, verteld Adam Reed, ghd’s Global Ambassador. Hij raadt aan dat je haar voor 85% droog moet zijn voordat je het gaat föhnen. 

Bouncing

“Droog je haar met de lauwe stand van je styling tool en gebruik de warmste stand alleen voor de finishing touch“, zegt hij. Wil je het glad en glanzend hebben? “Zet je föhn, nadat je klaar bent met je hair do, nog even op de koudste instelling. Dit zorgt voor een super-smooth look”, vertelt Adam. 

Vervelend om aan te kaarten, maar je hebt je haar waarschijnlijk al heel je leven verkeerd gedroogd. “Veel vrouwen bewegen de föhn heen en weer, op en neer over elk deel van het haar. Of ze houden de droger op één plaats vast, dat is verkeerd”, geeft Adam aan. Volgens hem zou je de richting van je borstel moeten volgen. “Zet het mondstuk van de föhn vlak tegen je borstel aan en beweeg rustig naar beneden. En hoe groter de borstel, hoe beter de afwerking en hoe meer volume je creëert”, aldus de expert. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook