Dit gebeurt er met je lichaam als je 10 jaar de pil slikt

Interesting..

Dit gebeurt er met je lichaam als je 10 jaar de pil slikt

Over de anticonceptiepil gaan er altijd verschillende theorieën rond. De een beweert dat de pil je minder vruchtbaar zou maken en de ander is zelfs bang dat het je geheugen aantast. Tijd voor wat opheldering. Uit onderzoek van Journal of the American Geriatrics Society blijkt dat we ons een stuk minder druk hoeven te maken. 

Vruchtbaarheid

Lees ook: Zo vaak zou je moeten sporten om gezond te blijven

De Journal of the American Geriatrics Society publiceerde hun onderzoek waarin eigenlijk alleen maar geruststellende berichten naar voren kwamen over de pil. Vooral als het moment komt dat we met de pil stoppen hoeven we nergens voor te vrezen.

Veel vrouwen zijn bang dat hun vruchtbaarheid wordt aangetast door de pil, niks is minder waar. Direct nadat je gestopt bent met de anticonceptiepil kan je zwanger worden. Je bent zelfs even vruchtbaar als iemand niet nooit de pil heeft geslikt.

Beter geheugen

Als je de pil slikt zitten daar naar verluidt zelfs positieve kanten aan. Uit het nieuwe onderzoek komt namelijk dat vrouwen die de pil langer dan tien jaar slikken een beter geheugen ontwikkelen en kritischer denken.

De onderzoekers verklaren dat het het hormoon oestrogeen stabiliseert. Dit heeft weer een effect op het hormoon progesteron en laat precies dat een belangrijk hormoon zijn als het aankomt op de groei van je hersenen. Is het toch nog ergens goed voor!

Bron: Grazia | Beeld: iStock