De manier om verliefder of minder verliefd te worden

Dit trucje werkt gegarandeerd.

Lees ook

Liefde is mooi, maar soms werkt het gewoon even niet in ons voordeel. Wat weinig mensen weten is dat er daadwerkelijk een manier is om je liefde te sturen. Psychologen onthullen hoe je minder verliefd kunt worden of juist meer. You’re welcome!

Trucje

Lees ook: Bewezen: dit sterrenbeeld heeft de meeste sex

Of je nu over een onbeantwoorde liefde heen wil komen of gewoon opnieuw verliefd wilt worden na een heftige break up. Bepaalde oefeningen kunnen het gevoel van verliefd zijn beïnvloeden. Het is simpel: print een aantal foto’s van je ex of nieuwe lover uit. Wil je iemand vergeten? Bedenk dan bij elke foto een negatieve herinnering of eigenschap van die persoon. Wil je juist verliefder worden? Denk dan bij elke foto aan iets positiefs. 

Succesvol onderzoek

Onderzoekers Sandra Langeslag van de University of Missouri-St en Louis en Jan van Stren van de Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzochten het effect van deze methode en de resultaten waren verbluffend. Ze onderzochten veertig deelnemers die net een nieuwe relatie hadden of net een break up achter de rug hebben. Alle proefpersonen moesten dertig foto’s meenemen vande betreffende persoon. 

Resultaten

Door aan positieve punten te denken terwijl ze naar de foto’s keken, waren de deelnemers inderdaad verliefder geworden. En andersom. Dit werd bevestigd door een hersenonderzoek bij de kandidaten. 

Bron: Beautify | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook