Deze stijltrucjes gebruiken sterren op de rode loper en ook jij kunt ze gebruiken

You're welcome!

Deze stijltrucjes gebruiken sterren op de rode loper en ook jij kunt ze gebruiken

Dit weekend werden de felbegeerde Oscars uitgereikt. De sterren zagen er schitterend uit en we zagen jurken voorbijkomen waar je u tegen zegt. Op de rode loper spotten we vaak een paar slimme stijltrucjes waar ook wij gebruik van kunnen maken. 

Split

Lees ook: Lady Gaga neemt eerste Oscar ooit mee naar huis

Regina King was op de rode loper te zien in een prachtige witte Oscar de la Renta jurk. Wie niet bang is om wat huid te laten zien kiest een jurk met een split. Dit geeft een sexy doch elegante look én laat je gelijk een stuk langer lijken. 

Ruches

Jennifer Hudson betrad de rode loper in een Elie Saab design. Een jurk met ruches creëert de illusie van een zandloper figuur, zelfs als je weinig curves hebt. Ook accentueert het alle mooie punten van je lichaam.  

Lange sleep

Nog een geniale tip om jezelf langer te doen lijken: draag een jurk met een sleep. Angela Bassett droeg een knalroze jurk van Reem Acra. Zorg er wel voor dat de sleep subtiel blijft zodat je niet in de stof verdrinkt.

Kort maar krachtig

Ben je niet lang maar wil je wel een extravagante jurk met alles erop en eraan dragen? Ga dan voor een kort model. Zo voorkom je dat de jurk jou draagt in plaats van jij de jurk. Anna Kendrick laat zien how it's done in een bombastische Ralph & Russo jurk. 

Cover it up

Geef je liever wat minder huid bloot? Ga dan voor een jurk met stijlvolle mouwen. Denk aan rouches, halflang of transparant. De opties zijn eindeloos en het is gelijk een goede manier om je outfit net dat extraatje te geven. 

Bron: HLN | Beeld: BSR