Feminisme: deze film over menstruatie won een Oscar

Vrouwen aan de top.

De documentaire Period. End of Sentence won vannacht een Oscar. De makers Rayka Zehtabchi en Melissa Berton namen de prijs in ontvangst en werden omringd door andere vrouwen

Rechtvaardigheid

Lees ook: Oscars 2019: de meest besproken looks

De film toont vrouwen die in Hapur, India werken. Zij werken aan het maken van betaalbare maandverband van gerecycled materiaal. Daarnaast geven ze voorlichting aan hun gemeenschappen, in de hoop dat ze hiermee het taboe dat heerst over menstruatie te doorbreken. 

De strijd om ervoor te zorgen dat vrouwen toegang hebben tot de producten én ondersteuning die zij nodig hebben tijdens hun period, is een harde strijd. De documentaire laat zien dat vrouwen hun stem laten horen en dat je wel degelijk veel levens kunt veranderen als je impact maakt. 

Tegengeluid

In een anoniem geschreven artikel voor The Hollywood Reporter zei een academiestemmer: “Ook Period. End of Sentence – erg goed, maar het gaat over vrouwen die hun menstruatie krijgen, en ik denk niet dat er een man op deze film stemt omdat het te icky voor mannen is.” Goed, dit is één tegengeluid. Gelukkig hebben ze gewoon die Oscar in de wacht gesleept! 

Period. End of Sentence kun je kijken op Netflix. Bekijk alvast de trailer hieronder. 

Bron: Marie Claire USA | Beeld: BSR, Youtube 

Laatste nieuws