Dit oude trucje maakt je creatiever en productiever

Voeg dit maar aan je ochtendroutine toe.

Lees ook

Dit ene trucje was een hit in de jaren ’90. Voeg het toe aan je ochtendroutine en je wordt gegarandeerd creatiever en productiever

Morning pages

Lees ook: ‘Te aardig zijn voor je collega’s schaadt je carrière’

We hebben het over de morning pages. Het is simpel: je schrijft elke dag (het liefst in de ochtend) drie pagina’s vol met tekst. Waar het over gaat doet er verder niet toe, als die pagina’s maar vol komen. 

Effect

Door drie pagina’s vol te schrijven verwijder je als het ware de vele openstaande tabbladen in je hoofd. Zie het als een soort uitlaatklep, je hoeft het na afloop ook niet per se terug te lezen. Mensen krijgen hier veel nieuwe ideeën en inzichten van. Ook helpt het wonderlijk tegen stress en angsten. 

Populaire methode

Deze methode werd beschreven in het boek The Artist’s Way van de Amerikaanse schrijfster Julia Cameron. Het boek kwam in 1992 uit en de exemplaren gingen als warme broodjes over de toonbank. Sindsdien zweren miljoenen mensen bij de zogeheten morning pages. Online kun je verhalen vinden over wat mensen dagelijks schrijven. Dit varieert van zorgen en frustraties tot to-do lijstjes en ideeën. 

Bron: The Guardian, Glamour | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook