Yes: hierdoor groeit je haar drie keer zo snel!

Dankzij dit wondermiddel.

Lees ook

Je hoeft je niet meer druk te maken over dunner haar en dode haarpunten. Japanse onderzoekers beweren een wondermiddel gevonden te hebben dat je haar tot drie keer sneller laat groeien: wasabi.

Drie keer sneller

Lees ook: 5 verassende redenen dat je last hebt van vette lokken

De plant waar wasabi van gemaakt is, zou volgens wetenschappers de haargroei stimuleren. Dit zou te danken zijn aan stofjes als isosaponarin en 6-MSITC die de plant bevat; deze zouden ervoor zorgen dat je lokken tot drie keer zo snel groeien.

Keerzijde

Helaas zit er ook een keerzijde aan. Volgens wetenschappers heeft het geen zin om wasabi die wij kennen op ons hoofd te smeren of er meer van bij je sushi te doen. Alleen pure, echte wasabi zou namelijk het haargroeieffect hebben. Deze is lastig te kweken en het kost veel tijd voordat er een volgroeide en bruikbare wortel aan is gegroeid. Om die reden zou het dan ook een heel kostbaar product zijn dat je niet voor een paar tientjes koopt.

De Japanse onderzoekers zetten hun studie nog even voort en hopelijk komt daar een goedkoper alternatief uit. En ondertussen genieten we gewoon nog maar even van de wasabipasta bij onze sushi!

Bron: Grazia | Beeld: BSR 

Laatste nieuws

Zie ook