Dit is dé beautytip van fashion legende Karl Lagerfeld

En je koopt het voor een prikkie!

Lees ook

De modewereld rouwt om de dood van de visionaire modeontwerper Karl Lagerfeld. Wij blikken graag terug op zijn illustere carrière en wijsheid. Hoewel hij het meest bekend stond om zijn werk bij Chanel en Fendi, zal hij ook herinnerd worden om zijn excentrieke levensstijl, iconische citaten én zijn geliefde huisdier, Choupette

Schoonheidsregime 

Lees ook: Karl Lagerfeld komt met moderne versie van iconische Chanel-schoen

In 2014, deelde de Kaiser (zoals het in Duitsland geboren icoon werd genoemd) zijn dagelijkse schoonheidsregime. Hij onthulde zijn geheim over zijn signature look: altijd perfect wit haar in een paardenstaart. Hoe hij zijn lokken onderhield? Met zijn favoriete droogshampoo van Klorane, die je bij de drogist koopt.

Krullend haar

Lagerfeld had een hekel aan het wassen van zijn haar: “Ik ga nooit douchen, omdat mijn haar krult en ik haat krullend haar”, vertelde hij aan Marie Claire UK. “Nadat ik in bad ben geweest, breng ik wat Klorane droogshampoo aan om mijn lokken stralend wit te maken. Ik heb een speciale poederkamer met schuifdeuren en verlichte spiegels waar ik mij klaarmaak. Als ik dit niet had, dan zouden al mijn parfumflesjes en al het andere eronder zitten – nee, nee, nee”, vertelde Karl. Aangezien Karl’s kat Choupette twee toegewijde dienstmeisjes had, zijn we niet verbaasd dat de legende ook een speciale kamer voor alleen zijn haarverzorging had.

“Ik draag altijd een paardenstaart omdat ik een hekel heb aan haar in mijn gezicht. Ik weet niet hoe mensen hun haren los kunnen dragen – ik zou binnen vijf minuten al geïrriteerd zijn”.

Huidverzorging

Als het aankomt op huidverzorging, was Karl kieskeurig over zijn anti-verouderingsroutine. Hij hield dan ook graag van high-end beautyproducten.

“Er staat een koelkast in mijn badkamer om mijn huidverzorging in te bewaren. Ik zorg voor mijn huid. Toen ik 24 werd zei mijn moeder: ‘Nu ben je 24, het gaat bergafwaarts. Ik dacht dat het 27 was, maar ze zei: ‘Nee, 24.’ Ik probeer veel crèmes uit omdat ik verschillende krijg van merken. Meestal gebruik ik de crèmes van Chanel, Sisley, La Mer, Clinique en La Prairie, die allemaal erg goed zijn.”

Karl overleed op 19 februari 2019 op 85-jarige leeftijd. 

Bron: Marie Claire Australia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook