De échte redenen waarom vrouwen vreemdgaan

Ja, ook vrouwen gaan wel eens vreemd.

Lees ook

Je hoopt dat je partner er nooit aan begint, maar in sommige gevallen gebeurt het helaas: vreemdgaanOnce a cheater, always a cheater wordt ook wel gezegd. 

Vrouwen

Lees ook: Mijn verhaal: is monogamie nog wel van deze tijd?

Bij ‘vreemdgaan’ wordt er vaak meteen aan de man gedacht, maar vrouwen gaan ook weleens buiten het boekje. Wat zijn nou de échte redenen waarom vrouwen vreemdgaan? Alicia Walker, PhD assistent professor in de sociologie aan de Missouri State University schreef het boek ‘The Secret Life of the Cheating Wife’ (2017), en zocht het uit.

Redenen

Uit het onderzoek van Walker blijkt dat de meeste vrouwen die vreemdgaan, hun vaste relatie als een beperking zien. Hun rol als ‘vriendin’ of ‘verloofde’ voelt dwangmatig en verstikkend aan, waardoor ze de spanning en vrijheid ergens anders gaan opzoeken.

Ook blijkt dat veel vreemdgaande vrouwen hun ‘externe partners’ niet als hun ware liefde zien, maar puur met hen naar bed gaan voor de lust. Deze vrouwen hebben enkele seksuele behoeften die zij bij hun vaste partner niet kunnen krijgen, door bijvoorbeeld een seksloos huwelijk. Deze vrouwen geloven dan ook dat een affaire helpt bij het behouden van de relatie met hun vaste partner.

“De vrouwen die ik sprak bedrogen hun man meestal om dezelfde reden: orgasmes”, vertelt Walker aan The Independent. “Ze waren niet op zoek naar een nieuwe echtgenoot, alleen maar naar seksueel genot.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook