Burberry onder vuur door dit fashion item

De hoodie is inmiddels uit de collectie gehaald.

Lees ook

Het Britse modemerk Burberry showde afgelopen zondag tijdens de London Fashion Week zijn nieuwste collectie. Er werd één item niet in dank afgenomen en is hierdoor ook direct uit de collectie gehaald. 

Hoodie

Lees ook: Dit is naar verluidt dé it-bag van 2019

Burberry toonde een bruine hoodie waarvan de koortjes wel heel erg op een strop leken. Liz Kennedy, een model van Burberry zelf, trok als eerst aan de bel bij het zien van de trui.

“Zelfmoord is geen mode. Het is niet glamoureus noch edgy en aangezien deze show gewijd is aan jongeren die hun stem uiten, zal ik mijn stem ook laten horen. Riccardo Tisci en iedereen bij Burberry, ik vind het onbegrijpelijk dat jullie een item dat op een strop lijkt durven te vertonen op de catwalk. Hoe kan iemand dit over het hoofd zien en denken dat het een goed idee is om dit te laten zien, vooral als je nagaat dat deze lijn gericht is op jongeren. De beïnvloedbare jeugd. Om nog maar te zwijgen van de stijgende zelfmoordcijfers wereldwijd”, geeft het model op haar Instagram account aan. 

Excuses

Gisteren bood ontwerper Riccardo Tisci pas zijn excuses aan. “Hoewel het ontwerp geïnspireerd was op een maritiem thema, besef ik dat het ongevoelig was. Het was nooit mijn bedoeling om iemand van streek te maken. We hebben het stuk uit de collectie gehaald. Ik zal ervoor zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt”, gaf de modeontwerper aan. 

Benieuwd naar het fashion item? Bekijk het beeld hieronder. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door (@liz.kennedy_) op

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BSR, Instagram 

Laatste nieuws

Zie ook