Dit is waarom je pas na je 40e fulltime moet gaan werken

Een expert aan het woord.

Het jaar is eigenlijk nog maar net begonnen, maar dat weerhoudt ons er niet van om hier en daar een uitstapje te plannen om de werkweek een beetje sneller te laten verlopen. 

Fulltime 

Lees ook: Deze simpele carrièrelessen zijn jouw weg naar succes

Als je fulltime werkt is het moeilijk om de balans tussen je werk en privéleven te vinden. Betrap je jezelf er ook op dat je regelmatig zit weg te dromen achter je bureau? Hoe fijn zou het zijn om niet veertig uur per week te werken, zodat je je tijd kunt besteden aan bijvoorbeeld rondreizen? Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? 

Expert 

Een expert beweert dat we pas na ons veertigste zouden moeten beginnen met fulltime werken. Stanford psychologe Laura Carstensen vertelde Quarts: “Je krijgt nooit pauze. Je stapt er nooit meer uit. Je krijgt nooit een opfrissing. We gaan continu in dit tempo door en trekken pas te laat aan de bel.”

Het zou dus goed zijn om te wachten met fulltime werken totdat je een middelbare leeftijd hebt bereikt. “Carrières duren langer, waarom direct alles maar aangrijpen wat mogelijk is. Begin met parttime werken en verspreid je tijd, zodat je later fulltime kunt gaan werken”, zegt Laura. 

Onrealistisch 

Ondanks dit geweldig klinkt, betekent het wel dat je waarschijnlijk doorwerkt tot je tachtigste voordat je met pensioen kunt gaan. En helaas is er ook geen suggestie over hoe je de rekeningen gaat betalen als je plotseling besluit om je 9 tot 5 baan af te bouwen. 

Terug naar het dagdromen dan maar? 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: The Devil Wears Prada 

Laatste nieuws