Zo krijg je in no time mooie lange wimpers

You're welcome.

Lees ook

Het is de droom van bijna elke vrouw om van haarzelf mooie, lange wimpers te hebben. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Hoe jij dan toch binnen no time dit effect krijgt, buiten een goede volume mascara te kopen? Lees dan snel verder. 

1. Gebruik conditioner voor je wimpers

Lees ook: Dit is de meest gegooglede beautyvraag van 2018

Niet alleen voor je haar, ook voor je wimpers heb je zowaar conditioner. Denk aan amandelolie of vaseline. Pak een schoon mascaraborsteltje en breng het spul zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers aan.

2. Wimperkammetje

Om ervoor te zorgen dat jouw wimpers niet aan elkaar plakken en er geen klontjes zichtbaar zijn door mascara, heb je een goed wimperkammetje nodig. De M2 Beauté M2 Tools Eyelash Comb kun je bijvoorbeeld hier halen.

3. Wimperkruller

Jouw biggest hero! Als je wimpers niet vanzelf krullen kun je een wimperkruller gebruiken. Verwarm hem met je föhn en breng je wimpers ermee in vorm voordat je de mascara hebt aangebracht.

4. Wrijf niet te hard in je ogen

Wrijf jij ’s ochtends automatisch hard in je ogen? Niet doen. Dit breekt jouw wimperhaartjes af. En zo snel groeien ze niet aan, lees: in slakkentempo. 

5. Vermijd waterproof mascara

Waterproof mascara is net iets harder van structuur dan normale mascara. Hierdoor is het na opbrengen moeilijker om te verwijderen, waardoor je wimpers de dupe zijn. Reinig je ogen daarom zachtjes, zonder je wimpers te beschadigen.

6. Babypoeder

Je hebt vast en zeker ergens babypoeder liggen. Wat je dan vervolgens doet? Stap 1: breng een laag mascara aan. Stap 2: doe wat babypoeder op een oogschaduwkwastje. Stap 3: doe met de kwast wat poeder op je wimpers. Stap 4: breng een tweede laag mascara aan. Gevolg: volume als nooit tevoren.

7. Gebruik een wimperserum/primer

Een wimperserum/primer verbetert de structuur en zorgt ervoor dat de wimpers sterker, elastischer en glanzender worden. Deze kun je bijvoorbeeld hier en hier halen. Hieronder zijn een paar hele goede wimper primer’s geselecteerd, van onder andere Estée Lauder.

Bron: Elle | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook