Met deze 6 tips haal jij die promotie binnen

Behoefte aan promotie?

Lees ook

Verlang jij naar promotie? Die promotie binnenslepen doe je alleen als je bij de baas op de radar zit. Dus: nu is het jouw tijd om op te vallen!  Zes tips om jezelf op je werk in de kijker te spelen:

Lees ook: Deze briljante foefjes helpen je aan je droombaan

1/ Sociaal zijn is gezien worden 
“Ik ben een sociaal dier” mag niet meer op je cv staan. Het is te cliché, maar je mag het natuurlijk wel zijn! Praat met collega’s, vraag degene die je niet goed kent voor een kop koffie, ga tijdens een borrel niet bij het vertrouwde (heel gezellige) groepje staan, maar kijk wie je nog niet kent. En ban de smalltalk, bijvoorbeeld met een sfeer verhogend vragenlijstje. Denk: waar word jij nou blij van? Of welke drie woorden zijn je op het lijf geschreven?

2/ Doe meer, ook dirty work 
Kijk goed om je heen om te spotten wat voor extra’s je zou kunnen doen. Ook de dirty jobs waar niemand zin in heeft, zoals mappen archiveren, post sorteren of een kast organiseren. Zo laat je zien dat je je niet te goed voelt voor bepaalde klusjes en dat je van aanpakken weet. Als je hogerop wilt komen, eindigt het niet bij je functieomschrijving.

3/ Aardig is het nieuwe zwart 
Eerlijkheid, oprechtheid en aardig zijn zorgen ervoor dat veel collega’s je waarderen. Al denk je dat je een harde tante moet zijn om als sterke, ambitieuze vrouw gezien te worden, dat is niet waar.

4/ You snooze, you lose
Denk niet dat die maandagochtendvergadering het ideale moment is om nog even wakker te worden. Hier laat je een kans liggen om je briljante gedachten en ideeën te pitchen en met de groep te delen. Dus wakker blijven, actieve houding aannemen en praten!

5/ De Dalai Lama is er niets bij 
Wanneer iedereen moord en brand schreeuwt bij een naderende deadline, zorg dan dat jij de rots in de branding bent. Wees de rust zelve. Denk vooruit: hoe is die deadline toch te halen? Maak een lijstje van wat er nog moet gebeuren en kalmeer je collega’s.

6/ PR jezelf 
En dan niet op een schreeuwerige, irritante manier dat zorgt voor ergernis, maar doe het subtiel. Dat je s’avonds hebt doorgewerkt hoeft niet de hele verdieping te weten, dat hoort helaas af en toe bij je werk. Maar wanneer je doelen hebt behaald, een klant binnen hebt gesleept of de cijfers sky high gaan, is het tijd om jezelf te PR-en. Deel de successen met je baas en collega’s.

Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook