Dit zijn de zes carrièretips van 2019

Dit is dé weg naar succes!

Wil je dit jaar je carrière naar een hoger niveau tillen? Geen probleem! Marie Claire heeft zes tips voor je geselecteerd waarmee je sowieso gaat uitblinken op de werkvloer. 

1. Vermijd gossip

Lees ook: Deze briljante foefjes helpen je aan je droombaan

Het gebeurt altijd té makkelijk: roddelen. Onthoud dat gossip een vorm van informatie delen is, maar dat de intentie (goed of fout) irrelevant is. Je kunt dit dus het beste vermijden. Niet alleen omdat het een impact heeft op je interpersoonlijke relaties, maar het schijnt ook dat het een toxische ervaring voor de persoon in kwestie is. En laten we eerlijk zijn, niemand houdt van vervelende collega’s die alleen maar iets over iemand anders te zeggen hebben. 

2. Voor jezelf opkomen

In dit tijdperk komen steeds meer vrouwen voor zichzelf op en zo hoort het ook! Als je in een situatie terechtkomt waarin je het gevoel hebt dat je oneerlijk behandeld wordt, schuif dit dan niet onder stoelen en banken. Plan een afspraak met de desbetreffende collega in en bespreek de situatie op een professionele manier. Elk bedrijf moet zich aan bepaalde regels en wetten houden. Dus ook wetten die jou in bescherming nemen. Je hoeft dus nooit het gevoel te hebben dat je kwetsbaar bent als je weet dat je handelingen wettelijk in orde zijn. Wees eerlijk, professioneel en communiceer openlijk. You got this! 

3. Follow the leader 

Heb je een leidinggevende aan wie je jouw werk moet verantwoorden? Zorg er dan je weet hoe je baas in elkaar zit. Het is goed om te weten wat hij/zij belangrijk vindt, zodat je op een strategische manier zaken kunt doen. Zakendoen is namelijk gebaseerd op tactiek. Als je dit onder de knie hebt, zonder manipulatie, dan ben je dus al een stap dichterbij je eigen leiderschap! 

4. Gewoon doen 

Heb je een baan in gedachten die volgens jezelf out of your league is? Solliciteer gewoon! Als je weet dat je in staat bent om binnen afzienbare tijd aan de eisen te voldoen, wat heb je dan te verliezen? Je droombaan komt niet zomaar uit de lucht vallen. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan leer je een heleboel en daarnaast kan het geen kwaad om het gewoon te proberen. 

5. Balans 

Soms kan het voorkomen dat je een deadline niet haalt en dat je ondergesneeuwd wordt door je werk. Geef je hier af en toe aan over. We hebben allemaal maar 24 uur per dag en binnen die dag wordt ons aandacht aan verschillende taken uitbesteedt. Wees hier bewust van en zorg ervoor dat je weet wat echt belangrijk is. Probeer een balans te vinden tussen je werk én je privéleven. Zolang je beiden goed combineert, dan ervaar je betrokkenheid, enthousiasme én een gevoel van doelgerichtheid over de manier waarop je je tijd besteed. 

6. Netwerken 

Het is al vaker gezegd, maar netwerken is the key! Verleg je grenzen en stap uit je comfortzone. Kom bewust in contact met mensen binnen je vakgebied, maar ook met mensen uit verschillende vakgebieden. Je weet maar nooit wanneer deze relaties je kunnen helpen. En beter nog, wanneer een van je netwerken je de kans bieden om iemand anders te helpen. 

Bron: Marie Claire Australia | Beeld: BSR

 

Laatste nieuws