Britse hof woedend op Meghan Markle: "Een koninklijke schande"

Meghan zit in de problemen...

Britse hof woedend op Meghan Markle: "Een koninklijke schande"

Meghan Markle heeft al enige tijd te maken met zware pesterijen en roddels, dat is je vast niet ontgaan. Afgelopen week namen vijf van haar beste vriendinnen het daarom voor haar op in een interview met People. Het Britse koningshuis kan het gebaar echter niet waarderen en Meghan krijgt de wind van voren. 

Interview met vriendinnen

Lees ook: oude vriendin onthult onherkenbare foto Meghan Markle

Aangezien het strikt verboden is om je als royal te bemoeien met roddels op social media, liet Markle haar vriendinnen het woord doen. “We maken ons zorgen om het effect van zoveel haat op Meghan en de baby. Niemand verdient het om een emotioneel trauma op te lopen, laat staan iemand die zwanger is,” vertelde een vriendin van de hertogin. In het artikel probeerden Markles vriendinnen de roddels uit de wereld te helpen. De Britse vorsten waren echter niet op de hoogte van het interview. Naar verluidt zijn ze er niet blij mee en noemen ze het 'een koninklijke schande'. Meghan Markle treedt hiermee in de voetsporen van prinses Diana, die om deze reden uit de koninklijke familie werd verstoten. 

Heftige gevolgen

Prinses Diana deed destijds iets soortgelijks toen het niet goed ging in haar huwelijk met prins Charles. Ze liet vrienden haar kant van het verhaal vertellen aan de media en werd hiervoor flink op de vingers getikt door het koningshuis. Toen Diana dit vervolgens nóg een keer deed, beviel koningin Elizabeth haar zoon een scheiding aan te vragen. De meeste koninklijke vrouwen halen het dus niet in hun hoofd om met de media te praten. 

Beeld: BSR