Dit zijn de hoogtepunten van de Grammy Awards 2019

Een avond vol spectaculaire winnaars, ongemakkelijke momenten en spraakmakende celebs.

Lees ook

De uitreiking van de Grammy Awards is weer achter de rug. Heb je de show gemist? Wij zetten de hoogtepunten – de winnaars, de awkward momenten en spraakmakende celebs – voor je op een rijtje.

De vrouwen vielen in de prijzen

Lees ook: Ariana Grande woest op Grammy producer

Hoewel er van tevoren veel ophef was over het kleine aantal vrouwen dat was genomineerd, gingen veel belangrijke prijzen naar vrouwelijke kandidaten. Zo won Kacey Musgraves de belangrijkste prijs van de avond, namelijk die voor het beste album. Cardi B mag zichzelf de eerste vrouw noemen die met een soloplaat de award voor het beste rap album won. Lady Gaga ging met maar liefst drie prijzen naar huis: twee voor haar nummer Shallow en één voor Joanne. 

Hiphop controverse

Een andere grote winnaar is Donald Glover a.k.a. Childish Gambino. De rapper won maar liefst vier awards. Hij won als eerste rapper ooit de Grammy voor het beste nummer met zijn hit This Is America. Hij kwam zijn prijzen niet in de wacht slepen, omdat hij uit protest niet aanwezig was bij het spektakel. De rapper is van mening dat hiphop niet genoeg aandacht krijgt bij de Grammy’s, terwijl het ’t meest populaire genre in Amerika is.

Drake werd onderbroken

Om dezelfde reden wilden Drake en Kendrick Lamar niet optreden tijdens de Grammy’s. Drake kreeg een award voor zijn nummer God’s Plan en gaf tijdens zijn dankwoord zijn ongezouten mening over de show. Hij werd echter halverwege zijn speech abrupt onderbroken. “Je hebt al gewonnen als mensen je liedjes woord voor woord meezingen. Als je een held bent in de plaats waar je vandaan komt. Als fans door regen of sneeuw naar je concerten komen, als ze bereid zijn het geld waar ze hard voor gewerkt hebben aan een kaartje uit te geven. Dit soort shows heb je dan niet nodig.” Na deze woorden werd de microfoon uitgezet.

Ariana Grande 

Ariana won voor het eerst een Grammy voor haar album Sweetener. Maar, ook zij boycotte de show. Vorige week had ze een verhit meningsverschil met Grammy producer Ken Ehrlich. Ondanks ze niet bij de show was, trok ze tóch de jurk aan die ze naar het evenement zou hebben gedragen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

when @zacposen makes u a custom gown it doesn’t matter if you’re singing or not …. thank u

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

Ongemakkelijke interviews

De onofficiële award voor meest ongemakkelijke gast gaat naar Ryan Seacrests. De E!-presentator had duidelijk zijn dag niet en dit zorgde voor een aantal tenenkrommende interviews. Zijn interview met Charlie Puth, die er overigens ook niet veel zin in leek te hebben, hing aan elkaar van de awkward momenten en ook Lady Gaga en Bebe Rexa waren de dupe. Zo duwde hij de microfoon meerdere keren in Lady Gaga’s gezicht nog voordat hij zijn vraag gesteld had. Zangeres Bebe Rexa vertelde eerder die avond dat niemand haar wilde stylen omdat ze geen maatje 24 heeft. Dit was dan ook het enige waar Ryan interesse in leek te hebben. Hij vergat zelfs te vragen van welke designer de uiteindelijke jurk kwam.

Alicia Keys en John Mayer

De meest ongemakkelijke uitreiking was die van Alicia Keys en John Mayer. Zij reikten een prijs uit aan Childish Gambino. Alles ging mis: iemand van de productie photobombde de presentatie, de twee liepen naar de verkeerde kant van het podium en gaven de prijs uiteindelijk aan de verkeerde persoon. Oei.. 

Laatste nieuws

Zie ook