Eva Jinek wil de naam van haar zoon veranderen

En binnenkort is dat ook mogelijk.

Lees ook

Presentatrice Eva Jinek is niet tevreden met de naam van haar zoontje. De zes maanden oude Pax Valentijn van der Voorn draagt alleen de achternaam van zijn vader, en daar wil Jinek verandering in brengen. 

Achternaam 

Lees ook: Eva Jinek is terug op tv, maar kijkers zijn er niet over te spreken

Jinek wil dat Pax ook haar naam krijgt. Dat het in Nederland niet is toegestaan twee achternamen te hebben, vindt ze merkwaardig en jammer. “Juist omdat ik het voorrecht heb gehad dat Pax in mij is ontstaan en gegroeid – en omdat ik die speciale band met hem heb die alleen een moeder met haar baby kan hebben – gun ik hem de achternaam van zijn vader”, zo verklaart Eva Pax’ huidige naam. Maar als ze het kon veranderen, zou ze willen dat er ‘van der Voorn- Jinek’ op het paspoort van haar zoontje zou staan. “Pax is zo duidelijk van ons allebei dat het gewoon feitelijk onjuist is om hem slechts één achternaam te geven.”

Petitie

Gelukkig voor Eva is het binnenkort wél mogelijk om je kind twee achternamen te geven. De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de motie. De Amsterdamse Laura Kraak zette er een petitie voor op en die werd ruim 10.000 keer ondertekend. Wanneer mensen hun kind een extra achternaam kunnen geven, is nog niet bekend.

Bron: Libelle | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook